Τη δεσμευση για την επισκεψη του Διευθυνοντος Συμβουλου και στελεχων της ΕΤΑΔ απεσπασε ο Δημαρχος Κομοτηνης

Το παλιό Ξενία και η παραλιακή ζώνη του Δήμου στην ατζέντα της συζήτησης που έλαβε χώρα στην Αθήνα

Συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και στελέχη της ΕΤΑΔ είχε ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ.Γιάννης Γκαράνης κατά την πρόσφατη «κάθοδό» του στην Αθήνα.

Πέραν της συνάντησής του με την ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου ο Δήμαρχος Κομοτηνής επισκέφτηκε τα γραφεία της ΕΤΑΔ αποσπώντας την δέσμευση του Διευθύνοντος Συμβούλου για την άμεση επίσκεψή του, με το νέο έτος, στην περιοχή ώστε να δει από κοντά τις εκτάσεις τις οποίες η εταιρεία διαχειρίζεται, τόσο σε επίπεδο ακινήτων όσο και σε ό,τι αφορά το παραλιακό μέτωπο του Δήμου Κομοτηνής.

Αφορμή της συνάντησης στάθηκε και το τουριστικό πρόγραμμα του Δήμου, όπως εξήγησε μιλώντας στον «ΠτΘ» ο Δήμαρχος Κομοτηνής, με βασικό αίτημα την παραχώρηση στον Δήμο των εκτάσεων που έχουν μεν δημοπρατηθεί αλλά δεν έχουν τύχει ενδιαφέροντος από επενδυτές.

Το παλιό Ξενία, αλλά και το Κάμπινγ του Φαναρίου αποτέλεσαν επίσης θέμα συζήτησης με τον κ. Γκαράνη να ζητά από την ΕΤΑΔ να δημιουργηθούν εκείνες οι συνθήκες ώστε να προσελκύσουν το ενδιαφέρον επενδυτών αλλά και να ενισχύσουν το τουριστικό πρόσημο της περιοχής.

Όπως εξήγησε ο Δήμαρχος Κομοτηνής η συνάντηση έγινε σε πολύ θετικό κλίμα, με βασικό επιστέγασμα τη δέσμευση του Διευθύνοντος Συμβούλου ότι θα επισκεφθεί με τη νέα χρονιά την περιοχή ώστε να διαπιστώσει ιδίοις όμασι την κατάσταση των υποδομών και των εκτάσεων αλλά και να ακούσει τα αιτήματα των επαγγελματιών.

«Είναι σημαντική εξέλιξη καθώς είναι άλλο να γνωρίζεις μια έκταση, μια υποδομή και τους ανθρώπους από κοντά και άλλο να διαχειρίζεσαι κάτι άγνωστο από την Αθήνα» ανέφερε ο ίδιος, τονίζοντας πως ο Δήμος διαχρονικά εμμένει σε αυτήν την λογική για την καλύτερη δυνατή διαχείριση τόσο των ακινήτων όσο και των εκτάσεων της παραλιακής ζώνης.

Ειδικότερα ως προς το κομμάτι του Ξενία ο κ. Γκαράνης εξήγησε ότι επέμεινε στην ανάγκη η ΕΤΑΔ να αναζητήσει τον κατάλληλο τρόπο διαχείρισης και με λογικούς όρους ώστε να δοθεί σε ιδιώτη, γεγονός το οποίο εφόσον ευοδωθεί ανοίγει τον δρόμο της ενδεχόμενης «διεκδίκησης» του και από τον Δήμο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.