Την στηριξη της Περιφερειας ζητουν οι κτηνοτροφοι της ΑΜΘ

Το θέμα του κόστους παραγωγής, αλλά και της κατανομής των βοσκοτόπων έθεσαν στον Χρ. Μέτιο εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστο Μέτιο, είχαν το μεσημέρι της Τρίτης 16 Νοεμβρίου μέλη της συντονιστικής Ομάδας Εργασίας Κτηνοτρόφων, ζητώντας την στήριξή του για την επίλυση των προβλημάτων της Ελληνικής Κτηνοτροφίας.

Αυτή, σημείωσε, αποτελεί μία πρώτη συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας, για τα προβλήματα της Ελληνικής κτηνοτροφίας, μιας και θεωρούν πως η ωραιοποιημένη κατάσταση για την κτηνοτροφία, που καλλιεργεί και η σημερινή πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, με κάθε επικοινωνιακό μέσο που διαθέτει, έρχεται αντιμέτωπη με τη σκληρή πραγματικότητά· που βιώνουν όλοι οι κτηνοτρόφοι της πατρίδας μας.

Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Καβάλας κ. Νίκος Δημόπουλος, βρεθήκανε εκπρόσωποι των συλλόγων στην Περιφέρεια, ως μια πρώτη κίνηση καλής θέλησης, ώστε να μπορέσουν να ενεργοποιήσουν το υπουργείο για να ασχοληθεί με τα προβλήματα της κτηνοτροφίας.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα τους σήμερα, είναι η αύξηση του κόστους των ζωοτροφών και των καυσίμων, που δεν τους επιτρέπει να σταθούν οικονομικά.

Για αυτό και ζητούν την ενίσχυση για την αγορά ζωοτροφών, λόγω της μεγάλης και παρατεταμένης αύξησης της τιμής τους, καθώς και θέσπιση αγροτικού πετρελαίου για ολόκληρο τον πρωτογενή τομέα, και μόνιμη μειωμένη τιμολόγηση του ρεύματος των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής.

Την ίδια ώρα τόνισαν προς τον Περιφερειάρχη το ζήτημα που υπάρχει με την κατανομή των βοσκοτόπων, με την Περιφέρεια να χάνει εκατομμύρια ευρώ που μετακυλίονται σε άλλες Περιφέρειες, καθώς και ζητήματα του εθνικού αποθέματος.

Αν δεν λυθούν αυτά τα προβλήματα, τόνισε ο κ. Δημόπουλος, οι κτηνοτρόφοι θα επανέλθουν, αυτή τη φορά όλοι μαζί για να διαμαρτυρηθούν έξω από την Περιφέρεια όπως έχουν κάνει και στο παρελθόν.

Αξίζει να σημειωθεί πως αρκετοί από τους εκπροσώπους των κτηνοτρόφων αναφέρθηκαν και στην ανάγκη πραγματοποίησης ειδικού Περιφερειακού Συμβουλίου για την κτηνοτροφία.

Συμπαράσταση από τον Δ. Χαρίτου

Έξω από την Περιφέρεια βρέθηκε και ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Δημήτρης Χαρίτου, που συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των Κτηνοτροφικών Συλλόγων.

Ο κ. Χαρίτου εξέφρασε την υποστήριξή του στα αιτήματα του κλάδου, που πλήττεται από τη δραματική αύξηση του κόστους παραγωγής, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να κρατήσουν βιώσιμες τις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.