Παντα επικαιρο το μηνυμα του Πολυτεχνειου

Εκδήλωση ΚΚΕ και ΚΝΕ Ροδόπης για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, 48 χρόνια μετά

Το επίκαιρο της εξέγερσης και των συνθημάτων του Πολυτεχνείου, 48 χρόνια μετά, τονίστηκε το απόγευμα της Κυριακής 14 Νοεμβρίου, στην εκδήλωση που διοργάνωσαν οι τομεακές οργανώσεις της ΚΝΕ και του ΚΚΕ Ροδόπης στην Κομοτηνή ενόψει της επετείου.

Όπως τονίστηκε τα συνθήματα του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου και της αντιδικτατορικής πάλης του λαού παραμένουν ζωντανά και επίκαιρα, γιατί παραμένει επίκαιρος ο αγώνας ενάντια στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, που μετατρέπουν τη χώρα μας σε ορμητήριο πολέμου, ενάντια στην πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ, που συνθλίβει τα δικαιώματα και τις ανάγκες του λαού και της νέας γενιάς, ενάντια στη δικτατορία του κεφαλαίου.

Κεντρικός ομιλητής στην συγκέντρωση ήταν ο Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Ροδόπης του ΚΚΕ κ. Βαγγέλης Ευαγγελόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε τόσο στην επέτειο του Πολυτεχνείου, όσο και στη δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στον αντιδιδακτορικό αγώνα.

Αναφέρθηκε όμως και στις σημερινές ανησυχητικές εξελίξεις στη χώρα όσο και στην περιοχή μας, με πρωταγωνιστές ξανά τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, όπου η Αλεξανδρούπολη μετατρέπεται σε σημείο αναφοράς για τις επιχειρήσεις και ασκήσεις του αμερικανικού στρατού.

Τόνισε δε πως με όπλο την πείρα των αγώνων του χτες, προετοιμάζονται οι νέες νικηφόρες αναμετρήσεις με την σύγχρονη δικτατορία του κεφαλαίου, με τους αγώνες στην “Cosco” και την “e-food” να αποτελούν μόνο την αρχή, ενώ θεωρεί πως το ΚΚΕ και η ΚΝΕ μπορούν να εγγυηθούν ότι η οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης θα έχει συνέχεια, διάρκεια και νικηφόρα προοπτική.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.