Συναντησεις του Κεντρου Προληψης Ορφεας με γονεις παιδιων στα νηπιαγωγεια του Δημου Αρριανων

Απαρατήρητα

Την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021 ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι συναντήσεις με Γονείς Προσχολικής Ηλικίας  σε συνεργασία με τα Νηπιαγωγεία Αρριανών, Αγιοχωρίου, Πάσσου, Λυκείου που έγιναν  σε αίθουσα του Δήμου Αρριανών.

Σύμφωνα με το Κέντρο, η συμμετοχή των γονέων ήταν μαζική και διατυπώθηκαν πολλά ερωτήματα σχετικά με τους κατάλληλους τρόπους διαχείρισης των παιδιών αυτής της ηλικίας. Δόθηκε η ευκαιρία διαλόγου με τους γονείς και συζητήθηκαν ποικίλα θέματα, τα οποία απασχολούν τη σύγχρονη οικογένεια, όπως είναι η οριοθέτηση των παιδιών, η ομαλή κοινωνικοποίησή τους, οι διαδικασίες αυτονόμησής τους,  όπως επίσης και ζητήματα επικοινωνίας στην οικογένεια.

Η ενεργητική συμμετοχή των γονέων στην ομάδα, καθώς και τα πολλαπλά ερωτήματα τα οποία προέκυψαν στη συζήτηση, ανέδειξαν την αναγκαιότητα τέτοιων παρεμβάσεων.

Το Κέντρο Πρόληψης ΟΡΦΕΑΣ στην προσπάθειά του να ενισχύσει και να υποστηρίξει τόσο τους γονείς, όσο και τους εκπαιδευτικούς, στο δύσκολο έργο τους πραγματοποιεί συνεχείς παρεμβάσεις σε σχολεία όλων των βαθμίδων  με τη μορφή ομάδων και ομιλιών και ευχαριστεί τους γονείς  για τη συμμετοχή τους, καθώς και τους εκπαιδευτικούς για την πολύχρονη συνεργασία τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.