Ουτε στον Ιμερο, και ουτε για τεστ το ISOBOX

Διευκρινήσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Ούτε στο Λιμάνι Ιμέρου θα τοποθετηθεί το ISOBOX, που προκάλεσε την μήνι του κ. Χρήστου Χατζηπέμου πριν από μερικές ημέρες, ούτε θα χρησιμοποιηθεί για τεστ κορωνοϊού, όπως προέκυψε τουλάχιστον από την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Παρασκευής.

Να θυμίσουμε πως ο κ. Χατζηπέμου είχε αντιδράσει δημόσια στην εισήγηση, για θέμα του συγκεκριμένου Συμβουλίου, για την προμήθεια τριών ISOBOΧ, που όπως φαινόταν θα χρησιμοποιηθούν για εξετάσεις ανίχνευσης του Covid, το ένα εκ των οποίων θα τοποθετούνταν στο Λιμάνι Ιμέρου.

Κατά την διάρκεια του Συμβουλίου λοιπόν, αναφέρθηκε ξανά στο θέμα, με την εκτελεστική γραμματέα της Περιφέρειας κ. Ζωή Κοσμίδου να του απαντά πως η δαπάνη αφορά την προμήθεια τριών ISOBOX, δεν γίνεται όμως αποκλειστικά για τεστ.

Τα δύο από αυτά θα χρησιμοποιηθούν για ελέγχους, σε Κήπους και Κομοτηνή, αλλά το τρίτο θα εγκατασταθεί στο λιμάνι της Μαρώνειας και όχι του Ιμέρου, μετά από αίτημα του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών, για να στεγάσει λιμενικές υπηρεσίες.

Η απάντηση δεν ικανοποίησε τον κ. Χατζηπέμου, ο οποίος στάθηκε στον τρόπο με τον οποίο είχε γραφεί η εισήγηση (μιλούσε για αντιπεριφέρεια Κομοτηνής), εκφράζοντας αμφιβολίες για την ακρίβειά της.

Η άκρη τελικά με το μυστηριώδες ISOBOX βρέθηκε, να δούμε τελικά πώς θα εγκατασταθεί, και πώς θα εξυπηρετήσει όσους χρησιμοποιούν τα δύο λιμάνια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.