Με πληρη ταξη η νεα διανομη ειδων παντοπωλειου στο Πολυλειτουργικο

«Πονοκέφαλος» για την επικείμενη προμήθεια και διανομή χοιρινών κρεάτων

Ομαλά, δίχως «ουρές», καθυστερήσεις και ταλαιπωρία των δικαιούχων, ξεκίνησε χθες το πρωί η νέα διανομή ειδών παντοπωλείου στις άπορες οικογένειες του δήμου Κομοτηνής. Σημειώνεται πως τα είδη παντοπωλείου, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν ελαιόλαδο, φρούτα, λαχανικά και όσπρια, χορηγούνται σε 2.101 οικογένειες και σε συνολικά 4.500 δικαιούχους του προγράμματος επισιτιστικής και υλικής συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας. Η διανομή στο Πολυλειτουργικό Κέντρο ξεκίνησε από χθες το πρωί και θα συνεχιστεί σήμερα και αύριο, μέχρι να εξυπηρετηθούν όλοι οι δικαιούχοι. Αυτή τη φορά οι τελευταίοι ακολούθησαν πιστά τις σχετικές συστάσεις των υπευθύνων και έτσι δεν παρατηρήθηκε μαζική προσέλευση και συνωστισμός. Να σημειωθεί ότι χθες διανεμήθηκαν και είδη καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής σε 300 περίπου δικαιούχους, που δεν είχαν προσέλθει να τα παραλάβουν στην προηγούμενη διανομή.
 
«Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί ομαλά, όπως συμβαίνει και σήμερα», διαβεβαίωσε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος κοινωνικών θεμάτων, κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος, ο οποίος επισήμανε ότι η σχετική εμπειρία του δήμου Κομοτηνής είναι μεγάλη και ότι οι συντελεστές αυτής της προσπάθειας δουλεύουν σκληρά για να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες και τις απαιτήσεις, που συνεπάγεται η διανομή των τροφίμων σε πολυάριθμους δικαιούχους.
 
Να σημειωθεί, τέλος, ότι το επόμενο διάστημα αναμένεται νέα προμήθεια και διανομή τροφίμων μέσω του προγράμματος ΤΕΒΑ, όπου μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνεται και η χορήγηση χοιρινού κρέατος. Επειδή μεγάλη μερίδα των δικαιούχων, τόσο στον δήμο Κομοτηνής, όσο και ευρύτερα στη Ροδόπη, είναι μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα, η δημοτική αρχή έχει προωθήσει το αίτημα για αντικατάσταση του χοιρινού σε ένα τμήμα των υπό διάθεση κρεάτων. Επειδή βέβαια οι προμήθειες γίνονται κεντρικά από το Υπουργείο, με διεθνή διαγωνισμό, φαντάζει δύσκολο να υπάρξει ένας τέτοιος διαχωρισμός για να ικανοποιηθεί το σχετικό αίτημα. Ο κ. Σωτηρακόπουλος πάντως διαβεβαίωσε ότι όταν έρθει η ώρα της νέας προμήθειας και διανομής τροφίμων «εμείς θα μεριμνήσουμε ώστε οι συμπολίτες μας μουσουλμάνοι να μην πάρουν χοιρινό κρέας και να πάρουν κάποιο άλλο είδος». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.