Μια νηφαλιοτερη αποψη περι των συναινεσεων

Απαρατήρητα

Μία πιο νηφάλια, κατά την δική μας τουλάχιστον λογική, άποψη κατέθεσε το πρωί της Πέμπτης, μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ροδόπης Γιάννης Βεζυργιαννίδης σε σχέση με τα διαμειβόμενα στον χώρο της τοπικής ΝΔ.

Αναφερόμαστε φυσικά στο θέμα της πρότασης του Περιφερειακού Συμβούλου Μιχάλη Αμοιρίδη για συγχώνευση των δύο παρατάξεων της Περιφέρειας που «ανήκουν» η μία έστω κατά το ήμισυ ιδεολογικά στον χώρο της ΝΔ και φυσικά τα όσα επακολούθησαν σε επίπεδο ανακοινώσεων από το σύνολο των «εμπλεκομένων» ήτοι Μιχάλη Αμοιρίδη, «Περιφερειακή Σύνθεση» και τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Βεζυργιαννίδης δήλωσε μεταξύ άλλων το κατά εμάς προφανές, ότι το βασικότερο το οποίο θα πρέπει να επιδιώκουν οι πολιτικοί εκπρόσωποι και σχηματισμοί είναι η συναίνεση του κόσμου.

«Η συναίνεση δημιουργείται και επιτυγχάνεται μέσα από ειλικρινή διάλογο και συζητήσεις. Το βασικότερο είναι να έχουμε την συναίνεση του κόσμου, δεν φτάνει η συναίνεση σε επίπεδο στελεχών. Ναι μεν το θέλουμε όλοι, αλλά δεν επιτυγχάνεται από την μία μέρα στην άλλη, ούτε με προσκλήσεις, ούτε με δηλώσεις» δήλωσε επακριβώς ο ίδιος.

Δηλώνοντας όπως είπαμε και προηγουμένως το προφανές γιατί αν μη τι άλλο χωρίς συναίνεση του κόσμου, των ψηφοφόρων αλλιώς, η όποια συναίνεση μεταξύ πολιτικών προσώπων πέραν ότι θα φτάσει κάποια στιγμή να αφορά ζητήματα μόνο των συναινούντων και όχι της κοινωνίας και άρα θα χάσουν και την έννοια και την ιδιότητα των πολιτικών.

Γιατί αν θυμόμαστε καλά, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, τους εκπροσώπους τους εκλέγει ο λαός.  Αυτός τον οποίο στις δηλώσεις τους όλοι προασπίζονται αλλά ουδείς στην πραγματικότητα δεν φαίνεται να απασχολείται στην πραγματικότητα με το τι ακριβώς αυτός επιζητά.

Λέμε εμείς τώρα!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.