Ψηφιοποιουνται τα μονοπατια της Αρχαιας Εγνατιας, προσεχως

Απαρατήρητα

Τη σύμβαση που αφορά την αξιοποίηση και προβολή της ψηφιακής εφαρμογής VIA EGNATIA, προϋπολογισμού οκτώ χιλιάδων ευρώ υπέγραψε την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης, με τον νόμιμο εκπρόσωπο της ανάδοχου εταιρίας με την επωνυμία «nextcom».

Σύμφωνα με τον κ. Αντωνιάδη, πρόκειται για μια από τις ενέργειες στις οποίες προβαίνουν για την προαγωγή της αύξησης του τουρισμού, μέσω εναλλακτικών δράσεων, όπως είναι ο περιπατητικός τουρισμός.

Μέσα από την προσπάθεια αυτή θα γίνει καταγραφή όλης της διαδρομής και των μονοπατιών της Αρχαίας Εγνατίας Οδού που διαπερνά κατά μήκος την Π.Α.Μ.Θ., και ειδικότερα της Καβάλας, καθώς και την προβολή και αξιοποίησή της (Via Egnatia Hiking μέσω της εφαρμογής Google Play Store). Πέραν της αναβάθμισης της εφαρμογής θα δημιουργηθεί και σχετικός ιστότοπος όπου θα «κουμπώνει» πάνω στο site της Περιφέρειας www.emtgreece.com».

Όλα αυτά είναι πολύ θετικά, όμως ήδη έχουν γίνει στο παρελθόν παρόμοιες κινήσεις για τον περιπατητικό τουρισμό (σε αυτές άλλωστε πατάει και η καινούρια σύμβαση) που όμως φαίνεται να μην έχουν ουσιαστική εφαρμογή, και να καταλήγουν ουσιαστικά ανενεργές.

Ένα τέτοιο παράδειγμα βρήκαμε στην αναζήτησή μας, στο Play Store, της εφαρμογής Via Egnatia Hiking. Εκεί λοιπόν υφίσταται μια εφαρμογή Eastern Macedonia & Thrace, η οποία όμως έχει να ενημερωθεί από το 2015, όπως και η εφαρμογή για το JTI, το οποίο επίσης αποτελεί μια πολύτιμη πηγή που δημιουργήθηκε, αλλά και αυτή φαίνεται πως σιγά σιγά εγκαταλείπεται.

Δυστυχώς φαίνεται ότι πλέον δεν μας λείπουν τα μέσα, αλλά η νοοτροπία για να τα αξιοποιήσουμε. Και είναι κρίμα, γιατί οι πόροι που διατίθενται εκ νέου, θα μπορούσαν να κατευθυνθούν σε βελτιώσεις, και όχι στην ανακάλυψη, εκ νέου του τροχού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.