ΔΕΘ: Σε κλοιο διαδηλωτων το κεντρο της Θεσσαλονικης

Φρούριο το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο όπου θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του Πρωθυπουργού

Κλειστό παραμένει αυτή την ώρα το κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενόψει της έναρξης της ομιλίας του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Οι κεντρικοί δρόμοι της συμπρωτεύουσας παραμένουν κλειστοί με παραταγμένες κλούβες των ΜΑΤ σε όλα τα σημεία του κέντρου, ενώ το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο όπου θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του Πρωθυπουργού έχει μετατραπεί σε φρούριο, από τις κλούβες της ΕΛ.ΑΣ. και περισσότερους από 5.000 αστυνομικούς οι οποίοι βρίσκονται επί ποδός για την πρόληψη και την αποτροπή επεισοδίων.

Αυτήν την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η συγκέντρωση των ΑΔΕΔΥ – ΕΔΟΘ, ΣΥΡΙΖΑ, εργατικών Συνδικάτων, του Συντονιστικού Πρωτοβάθμιων Σωματείων, Επιτροπών Αγώνα και Εργαζόμενων Νοσοκομείων, ενώ μεγάλη είναι η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη ΧΑΝΘ, όπου πραγματοποιούνται ομιλίες από εργαζόμενους και μέλη του ΠΑΜΕ, ενώ από τα ηχεία ακούγονται και τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη,. Παρών στη συγκέντρωση και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Λίγα μέτρα παρακάτω στην περιοχή της Καμάρας βρίσκονται μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του αντεξουσιαστικού χώρου καθώς και αυτόνομα φοιτητικά σχήματα του ΑΠΘ οι οποίοι αντιδρούν στην πολιτική Κεραμέως.

Από νωρίς το μεσημέρι στην πλατεία του Λευκού Πύργου βρίσκονται συγκεντρωμένοι πολίτες οι οποίοι αντιδρούν στους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού, ενώ πραγματοποίησαν και πορεία έως και το δημαρχιακό Μέγαρο όπου η πορεία ανεκόπη από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.