Παρουσιαστηκε το βιβλιο της Τασουλας Τζελαρα – Μοντσακη

Στην Ξυλαγανή η «παρθενική» παρουσίαση του «Η ζωή στο χωριό μου τους 12 μήνες του χρόνου»

Η «παρθενική» παρουσίαση του βιβλίου της Ξυλαγανιώτισσας Τασούλας Τζελαρά – Μοντσάκη πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 5 Σεπτεμβρίου στην Ξυλαγανή.

Η παρουσίαση με τίτλο «Η ζωή στο χωριό μου τους 12 μήνες του χρόνου» έλαβε χώρα στην αίθουσα του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών παρουσία μεταξύ άλλων του κ. Τριαντάφυλλου Παπαδάκη, ο οποίος εκπροσώπησε τον βουλευτή Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη αλλά και τον Σύλλογο Πατεράδων και του δημοτικού συμβούλου κ. Γιάννη Σταυρίδη.

Πρόκειται για ένα βιβλίο που όπως επισημαίνεται και στο οπισθόφυλλο αυτού «περιγράφει από τις πρώτες ημέρες μέχρι και τις τελευταίες του έτους, τα ήθη, τα έθιμα, τις αναμνήσεις και τις παραδόσεις, όπως τις βίωναν οι κάτοικοι της Ξυλαγανής  μόλις μερικές δεκαετίες πριν».

Το βιβλίο προλόγησαν ο Πάτερ Χρυσόστομος, η πρώην Κοσμητόρισσα της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του ΔΠΘ κ. Πηνελόπη Καμπάκη – Βουγιουκλή, η κ. φιλόλογος κ. Ξανθούλα Δουμπουλάκη – Πετρέλη και ο φιλόλογος Κάρεν Χαναγκιάν, οι οποίοι υπογράφουν και την επιμέλεια του βιβλίου.

Η συγγραφέας στον λόγο της ευχαρίστησε το σύνολο των συντελεστών που συνέβαλαν στην υλοποίηση του βιβλίου, καθώς και όσους παρευρέθηκαν στην παρουσίαση.

Αξίζει να σημειωθεί πως το σύνολο των εσόδων από τις πωλήσεις αυτής της ημέρας δόθηκαν στην εκκλησία του χωριού.

Καλοτάξιδο!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.