Συναντηση του ΥΠΕΞ Ν. Δενδια με τους βραβευθεντες φοιτητες της Νομικης του ΔΠΘ

Απαρατήρητα

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, συναντήθηκε, την Τρίτη 27 Ιουλίου, με τους βραβευθέντες φοιτητές της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στον διεθνή διαγωνισμό εικονικής δίκης Διεθνούς Δικαίου Τέλντερς 2021 (Telders International Law Moot Court Competition). Η ομάδα των φοιτητών κατέκτησε την 1η θέση και τιμήθηκε με το βραβείο Max Huber.

Την ομάδα αποτελούσαν οι φοιτητές του τρίτου και τέταρτου έτους Διονυσία Βανικιώτη, Ευάγγελος-Ιωάννης Αράπης και Μιχαήλ Μόσχος.

Κατά τη συνάντηση με τους φοιτητές, ο κ. Δένδιας ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι έχει μεγάλη σημασία πως η ομάδα προέρχεται από τη Θράκη, αλλά και πως η επιτυχία της έχει να κάνει με το διεθνές δίκαιο, το οποίο είναι πάντα ο πυλώνας για εμάς, διαχρονικά ως χώρα και επί όλων των κυβερνήσεών της.

«Άρα το γεγονός ότι διακριθήκατε σε έναν διαγωνισμό για αυτό που για εμάς αποτελεί πυλώνα πολιτικής, έχει εξαιρετική σημασία» σημείωσε, ευχόμενος αν το επιθυμήσουν, να βοηθήσουν τη χώρα υπηρετώντας κάποια στιγμή και στο Υπουργείο Εξωτερικών, είτε στην Ειδική Νομική Υπηρεσία αυτού του Υπουργείου, η οποία είναι η ραχοκοκαλιά της χώρας σε όλες τις προσπάθειες αυτών των χρόνων να αποδείξει τα δίκαιά της, είτε για τις θαλάσσιες περιοχές της χώρας είτε για τα ευρύτερα δικαιώματά μας.

Η συνάντηση με την ομάδα φοιτητών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στην αίθουσα συνεδριάσεων «Καποδίστριας» και στο Γραφείο Υπουργού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.