Η αμεση επεμβαση απετρεψε την επεκταση της πυρκαγιας στον Μισχο

Επίγειες και εναέριες δυνάμεις της πυροσβεστικής, με την ενίσχυση του Δήμου αλλά και εθελοντών, κατάφεραν να περιορίσουν την έκτασή της

Η άμεση κινητοποίηση της πυροσβεστικής απέτρεψε τα χειρότερα, σε μια μέρα με έντονο άνεμο, στην πυρκαγιά που ξέσπασε την Παρασκευή 23 Ιουλίου σε δασική περιοχή βόρεια του οικισμού του Μίσχου, στην οποία κάηκαν 33 στρέμματα δάσους.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με 2 πετζετέλ και ένα ελικόπτερο να επιχειρούν στην περιοχή, 40 πυροσβέστες με 12 πυροσβεστικά οχήματα, και στην κατάσβεση συμμετείχαν και πεζοπόρα τμήματα από την Αλεξανδρούπολη.

Παράλληλα παρουσία είχαν συνεργεία του Δήμου Ιάσμου, με δύο μηχανήματα με τους χειριστές τους να τίθενται στη διάθεση της πυροσβεστικής, καθώς και 10 εργαζόμενοι Τεχνικών Υπηρεσιών του, 6 εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με ένα όχημα, 6 μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης με 1 όχημα, ενώ στην κατάσβεση βοήθησαν και πολλοί εθελοντές από τον οικισμό.

Ευτυχώς η φωτιά, παρά τον αέρα που επικρατούσε στην περιοχή, κινήθηκε προς τα βόρεια, μακριά από τον οικισμό, ενώ η επέμβαση της πυροσβεστικής κατάφερε να την περιορίσει σχετικά γρήγορα.

Παρόλα αυτά δυνάμεις της πυροσβεστικής και στελέχη του Δήμου παρέμειναν σε επιφυλακή στην περιοχή, ώστε να αποτρέψουν τυχόν αναζωπύρωση της.

Προσοχή ζήτησε από τους Δημότες ο Οντέρ Μουμίν

Στο σημείο βρέθηκε και ο Δήμαρχος Ιάσμου κ. Οντέρ Μουμίν, ο οποίος ευχαρίστησε την Πυροσβεστική κι όλους όσους εμπλέχθηκαν στην προσπάθεια για την αντιμετώπισης της πυρκαγιάς.

Σημείωσε δε πως θα τεθεί σε επιφυλακή όλος ο μηχανισμός του Δήμου Ιάσμου για το Σαββατοκύριακο, ώστε να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τυχόν αναζωπύρωσή της. Σύστησε δε σε όλους τους πολίτες του Δήμου, να είναι προσεκτικοί, ώστε να μην υπάρξουν φωτιές από αμέλεια, ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες ημέρες με έντονους ανέμους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.