Υψηλες βαθμολογιες με προτεραιοτητα στις Σχολες Υγειας για τους υποψηφιους του Φροντιστηριου «Μεθοδικο»

Οι Κωνσταντίνος Πάντσιος, Μιλτιάδης Βίστας, Νικόλαος Πελτέκης και Μαρία Αφεντουλίδου μιλούν για την εμπειρία των πανελλαδικών εξετάσεων αλλά και τις βαθμολογίες τους

Χαμόγελα και αισιοδοξία για το μέλλον «έφεραν» στους υποψηφίους μαθητές και μαθήτριες του Φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης «Μεθοδικό» αλλά και την καθηγητική του ομάδα τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων που ανακοινώθηκαν χθες.

Όπως επεσήμανε μιλώντας στον «ΠτΘ» ο ιδιοκτήτης του Φροντιστηρίου κ. Νίκος Νικολαΐδης, παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες και την δυσκολία της χρονιάς οι υποψήφιοι τα κατάφεραν περίφημα. «Για περισσότερους από επτά μήνες τα σχολεία και τα φροντιστήρια ήταν κλειστά, με ό,τι συνεπάγεται αυτό σε επίπεδο δυσκολίας, ωστόσο έχουμε επιτυχίες και τις αποδίδουμε στον τρόπο με τον οποίο δουλέψαμε».

Ο κ. Νικολαΐδης επεσήμανε τα γρήγορα αντανακλαστικά που επέδειξαν τα φροντιστήρια ως προς την προσαρμογή τους στα δεδομένα της τηλεκπαίδευσης, αλλά και ειδικότερα την πολιτική που ακολούθησε το «Μεθοδικό» ήδη από την προηγούμενη χρονιά, με την προσομοίωση των εξετάσεων της Β΄ τάξης του Λυκείου. «Εμείς κάναμε την προσομοίωση, στην ουσία την επανάληψη της περσινής χρονιάς στους μαθητές και τις μαθήτριές μας, μέτρο καθαρά παιδαγωγικό, ενώ από τις καινοτομίες του φροντιστηρίου μας ήταν η παροχή γραφίδων, ούτως ώστε οι μαθητές να μπορούν να έχουν πλήρη διάδραση κατά τη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης» σημείωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως «πιστεύουμε πως ήταν μια πρακτική που βοήθησε πολύ, ενώ μαζί με την αύξηση των διαγωνισμάτων, ώστε να εξασκηθούν στις συνθήκες των εξετάσεων ,θεωρούμε ότι συνέβαλε στις φετινές επιτυχίας των μαθητών και μαθητριών μας».

Η καραντίνα λειτούργησε θετικά για τον Κωνσταντίνο Πάντσιο

Για του λόγου το αληθές για τις επιτυχίες τους αλλά και τα επόμενα βήματά τους μίλησαν στον «ΠτΘ» τέσσερις μαθητές του Φροντιστηρίου, οι οποίοι μάλιστα όπως έκαναν γνωστό στην πλειοψηφία τους έχουν ψηλά στις προτεραιότητές τους τις σχολές υγείας.

Ο Κωνσταντίνος Πάντσιος, κατάφερε να συγκεντρώσεις 18.859 μόρια γεγονός που τον κάνει να αισιοδοξεί για την εισαγωγή του στην Ιατρική. Όπως εξήγησε ήταν μια επιλογή που ήθελε από μικρός, η οποία ωστόσο ενισχύθηκε λόγω της εμπειρίας του κορωνοϊού.

Η καραντίνα για τον ίδιο, όπως τόνισε, λειτούργησε θετικά για την προσήλωσή του στο διάβασμα και τον στόχο των πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς «είχαμε λιγότερα πράγματα που θα αποσπούσαν ενδεχομένως την προσοχή μας». Ο ίδιος αναφέρθηκε στις δυσκολίες, ωστόσο της χρονιάς, τονίζοντας πως η προσήλωση στον στόχο αλλά και η διαχείριση του άγχους τον οδήγησε σε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Αυτό άλλωστε είναι και το μήνυμα που θέλει να στείλει προς τους νέους υποψηφίους, να μείνουν αφοσιωμένοι στον στόχο τους και να προσπαθήσουν χωρίς άγχος και πίεση για την επίτευξή του.

Με επιμονή και υπομονή στην Φαρμακευτική ο Μιλτιάδης Βίστας

Στον τομέα της υγείας ευελπιστεί να σταδιοδρομήσει και ο Μιλτιάδης Βίστας, ο οποίος κατάφερε να συγκεντρώσει 17.380 μόρια. Για τον ίδιο πρώτος στόχος είναι η Φαρμακευτική Σχολή της Θεσσαλονίκης, για το οποίο δηλώνει αισιόδοξος.  Ερωτηθείς σε σχέση με την εμπειρία των πανελλαδικών υπό τις ιδιαίτερες αυτές συνθήκες ο ίδιος τόνισε πως η εξ αποστάσεως εκπαίδευση τον δυσκόλεψε, ωστόσο κατάφερε με ψυχραιμία και θετική σκέψη να προσαρμοστεί στα δεδομένα. Η επιμονή στον στόχο υπό όποιες συνθήκες και αν βρίσκονται σε ισχύ είναι το μήνυμα που θέλει να στείλει προς τους υποψηφίους της επόμενης χρονιάς.

Με στόχο την Οδοντιατρική παρά τις δυσκολίες της τηλεκπαίδευσης η Μαρία Αφεντουλίδου

Στην ομάδα σπουδών υγείας ήταν όμως και η Μαρία Αφεντουλίδου, η οποία παρά τη δύσκολη όπως την χαρακτήρισε χρονιά κατάφερε να συγκεντρώσει 18.188 μόρια φέρνοντας το όνειρο της Οδοντιατρικής Σχολής του ΑΠΘ πολύ κοντά στην επίτευξή του.

Εν αναμονή και των βάσεων στην συνέχεια του καλοκαιριού η ίδια επιθυμεί να αφήσει πίσω της την εμπειρία των πανελλαδικών υπό τις ιδιαίτερες αυτές συνθήκες, που όπως τόνισε για την ίδια ήταν δύσκολες. Το μεγαλύτερο «εμπόδιο» για την ίδια ήταν η τηλεκπαίδευση καθώς όπως εξήγησε ήταν εύκολο να χάσει την προσοχή της και την στόχευσή της, ωστόσο το «μυστικό» της ήταν η σωστή διαχείριση του άγχους που την οδήγησε άλλωστε και σε θετικά αποτελέσματα.

Μία «γρήγορη» χρονιά με κατάληξη το Πολυτεχνείο για τον Νικόλαο Πελτέκη

Στον δρόμο για το Πολυτεχνείο βρίσκεται ο Νικόλαος Πελτέκης, ο οποίος μπορεί να μην έχει καταλήξει ακόμα στην Σχολή της επιλογής του, ωστόσο τα 18.786 μόρια που συγκέντρωσε ανοίγουν μπροστά του μια ευρεία γκάμα επιλογών. Το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών όπως εξήγησε ενδεχομένως να αποτελέσει την τελική του επιλογή, ενώ στις επιλογές του βρίσκεται και το Πολυτεχνείο Ξάνθης του ΔΠΘ.

Ο ίδιος έκανε λόγο για μία χρονιά που «κύλησε» πολύ γρήγορα για να τονίσει ωστόσο απευθυνόμενος προς τους υποψηφίους που θα ακολουθήσουν την επόμενη χρονιά, την αναγκαιότητα της ξεκούρασης και του καθαρού μυαλού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.