Ανταπεξηλθε με επιτυχια στις «προκλησεις» των καιρων η Σχολη Βυζαντινης Μουσικης της Μητροπολεως

Άρχισαν ήδη οι εγγραφές για τη νέα χρονιά

Η φετινή χρονιά, όπως ακριβώς και η προηγούμενη,  υπό το φως των ιδιαίτερων συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία, έθεσε στις πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές νέες προκλήσεις. Εξαίρεση δεν θα μπορούσε να αποτελεί και η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής που ανταπεξήλθε στις απαιτήσεις των καιρών και ολοκλήρωσε με τις εξετάσεις των μαθητών της την περασμένη εβδομάδα την σχολική χρονιά.

Την φετινή χρονιά τα μαθήματα ξεκίνησαν τον μήνα Οκτώβριο. Η προσέλευση των σπουδαστών υπήρξε ικανοποιητική (65 εγγραφές). Δίδαξαν οι Θ. Μίσχος, Δ. Λύτης, Χρ. Παπακωνσταντίνου και Γ. Καζάκος.

Διαδικτυακά μαθήματα και έκδοση εγχειριδίου

Από τις αρχές Νοεμβρίου, λόγω της πανδημίας, τα μαθήματα συνεχίστηκαν εξ αποστάσεως. Έγιναν μάλιστα συμπληρωματικά μαθήματα και κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών των Χριστουγέννων, όπως και την άνοιξη, κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα.

Παράλληλα καθιερώθηκε ένα δίωρο διαδικτυακό μάθημα για όλους τους σπουδαστές, στο οποίο διδάχθηκαν κυρίως οι ακολουθίες του νυχθημέρου, τα λειτουργικά βιβλία και οι βασικές τυπικές διατάξεις του Εσπερινού, του Όρθρου και της Θ. Λειτουργίας.

Με την ευλογία και την στήριξη του Σεβασμιωτάτου εκδόθηκε τον Φεβρουάριο το 1ο Ιεροψαλτικό Εγχειρίδιο της Σχολής, με τίτλο «Πρακτικό Μουσικό Ειρμολόγιο» και διανεμήθηκε σε όλους τους σπουδαστές (σε έντυπη μορφή που συνοδεύεται από ηχητικά αρχεία).

Ενθαρρυντικό το αποτέλεσμα

Την παρελθούσα εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι προαγωγικές εξετάσεις. Το αποτέλεσμα των εξετάσεων ήταν γενικά πολύ ενθαρρυντικό για όλους (διδάσκοντες και σπουδαστές), αφού το επίπεδο ήταν πράγματι υψηλό και η επιμέλεια των σπουδαστών μεγάλη. Σχεδόν όλοι οι σπουδαστές προήχθησαν, εφόσον η φοίτησή τους ήταν πλήρης και η πρόοδός τους ικανοποιητική, ενώ σε σπουδαστές που κωλύονταν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις ή που η απόδοσή τους κρίθηκε μη ικανοποιητική θα δοθεί και δεύτερη ευκαιρία (τον Σεπτέμβριο), σε συνεννόηση με τους διδάσκοντες.

Στις επίσημες απολυτήριες εξετάσεις κρίθηκαν άξιοι να λάβουν το Πτυχίο της Βυζαντινής Μουσικής οι Κ. Βαφειάδης, Ν. Κοντέας, Ν. Κουλτούκης, Σ. Μαρίνος και Σ. Παπαδόπουλος, ενώ στις διπλωματικές εξετάσεις αρίστευσαν οι Γ. Καζάκος και Κ. Νασούδης. Στις απολυτήριες εξετάσεις η Επιτροπή αποτελούνταν, εκτός από τον Διευθυντή, από τους Αθ. Σαλαμάνη, Θ. Μανώλη, Μ. Αστεριάδη και Δ. Κόψα. Εκπρόσωπος του ΥΠ.ΠΟ.Α ήταν ο Γ. Πενέτης. Επίσης παρόντες ήταν και το διδακτικό προσωπικό της Σχολής, όπως ε[πίσης καιτο μέλος του Δ.Σ. π. Σταύρος Κολιούσης, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου.

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τη νέα χρονιά

Οι εγγραφές για τη νέα χρονιά άρχισαν. Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης : sxoli–immaroniaskomotinis.gr, που σύντομα θα εφοδιαστεί με πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν την Αίτηση εγγραφής τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.