Η Σαμοθρακη ο πρωτος covid – free προορισμος της ΠΑΜ-Θ

Της Έκδοσης

H πρώτη covid – free περιοχή, υπό την έννοια της ολοκλήρωσης του εμβολιαστικού προγράμματός της αναμένεται να γίνει η Σαμοθράκη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Κικής Ηπειρώτου στην εφημερίδα «Γνώμη» μέχρι τα μέσα Ιουνίου εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι εμβολιασμοί των περίπου 1.350 κατοίκων της.

Οι εμβολιασμοί στο νησί του Έβρου ξεκίνησαν στα μέσα Φεβρουαρίου και γίνονται μόνο με εμβόλια της Pfizer, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία από το Κέντρο Υγείας, που έχει την ευθύνη των εμβολιασμών, έχουν εμβολιαστεί περίπου 1.350 κάτοικοι με την πρώτη δόση, ενώ τις επόμενες ημέρες, ως τις 10-15 Ιονίου, θα ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός και με τη δεύτερη δόση, όλων όσοι δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο νησί λειτουργούσαν δύο εμβολιαστικές ομάδες που πέτυχαν υψηλούς ρυθμούς εμβολιασμών, ωστόσο η επιτυχία του προγράμματος βασίζεται και στο γεγονός ότι οι κάτοικοι έσπευσαν να εμβολιαστούν, μετρώντας ελάχιστες ακυρώσεις.

Σαφώς η «ανακήρυξη» αυτή βασίζεται και στο γεγονός του μικρού πληθυσμού του νησιού συγκριτικά με τα μεγέθη των υπολοίπων περιοχών της ΠΑΜ-Θ, γεγονός ωστόσο που δεν απομειώνει καθόλου την σημασία του επιτυχημένου αποτελέσματος.

Και μιας και η Ροδόπη παραμένει ουραγός της ΠΑΜ-Θ, πριν την Δράμα, σε ότι αφορά την πορεία των εμβολιασμών, να ευχηθούμε απλά …και στα δικά μας! Το συντομότερο δυνατόν!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.