Η ηλεκτροκινηση ακομα αργει στην Κομοτηνη

Απαρατήρητα

Διπλασιάστηκαν, μετά από ένα χρόνο, οι σταθμοί φόρτισης οχημάτων στην Κομοτηνή, μιας και από τον ένα που είχαμε το 2020, φτάσαμε αισίως τους 2 το 2021!

Ο νέος σταθμός βρίσκεται στο πάρκινγκ του ΑΒ Βασιλόπουλος, έχει δύο σημεία φόρτισης (μπορεί δηλαδή να εξυπηρετήσει 4 οχήματα) και ήταν κενά την ώρα της φωτογραφίας.

Η αλήθεια είναι πως τα ηλεκτρικά οχήματα στην χώρα μας, ακόμα δεν έχουν αγκαλιαστεί, ίσως λόγω της διαφοράς τιμής (παρά την επιδότηση) δεν είναι πολλά, και αυτό είναι και προφανές από το γεγονός ότι δεν βλέπουμε αύξηση των θέσεων φόρτισης (αν υπήρχε να είστε σίγουροι πως θα αυξανόταν).

Ας μην ξεχνάμε βέβαια πως υπάρχει και πρόγραμμα, στο οποίο είναι ενταγμένοι όλοι οι Δήμοι της Ροδόπης, για την δημιουργία σταθμών φόρτισης «σε κάθε Γειτονιά» το οποίο όμως, όπως συνηθίζουν τα Ευρωπαϊκά προγράμματα, αργεί κάπως.

Το πιθανότερο βέβαια είναι να δούμε μια ξαφνική «έκρηξη» στις αγορές των ηλεκτροκίνητων, όταν βελτιωθούν τιμή και αυτονομία, αλλά ιδίως στις πόλεις της επαρχίας, αυτό μπορεί να αργήσει.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.