Ανοιξε και επισημα η Νυμφαια για τους ταξιδιωτες

Συνεργείο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται στο συνοριακό σταθμό για να πραγματοποιεί τεστ στους ταξιδιώτες

Θα πρέπει και πάλι να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ PCR

Χωρίς ιδιαίτερη κίνηση, μιας και οι παράγοντες πέρα από την καραντίνα ακόμα δεν ενθαρρύνουν το ταξίδι στη χώρα μας, ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας 19 Απριλίου το πιλοτικό άνοιγμα του κάθετου άξονα Νυμφαίας-Μακάζα.

Μπορεί το ξεκίνημα να μην έγινε με καλό καιρό, με το συνοριακό σταθμό να καλύπτεται από την ομίχλη, ελπίδα όλων όμως είναι πως θα έρθουν καλύτερες μέρες, τόσο για την κίνηση στο σταθμό όσο και για την διασφάλιση της υγείας πολιτών και διερχόμενων.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, το οποίο αναμένεται να κάνει εξέταση στους επισκέπτες της χώρας μας που προσπαθούν να περάσουν από τα σύνορα, βρισκόταν στο χώρο, έτοιμο να εκπληρώσει τις οδηγίες μετά την άρση των περιορισμών των ταξιδιωτών (καραντίνα).

Σύμφωνα με τα όσα είχαν ανακοινωθεί την προηγούμενη εβδομάδα, και καθορίζονται και στην ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, επιτρέπεται η είσοδος στην Επικράτεια μέσω των συνοριακών σημείων ελέγχου τόσο της Νυμφαίας όσο και του Προμαχώνα χωρίς καραντίνα για συγκεκριμένους επισκέπτες.

Οι επίδοξοι διερχόμενοι θα πρέπει να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί για κορωνοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί εντός των τελευταίων 72 ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα, την οποία αποδεικνύουν με βεβαίωση της διάγνωσης, την οποία επιδεικνύουν στα κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ, και ανιχνεύονται αρνητικοί κατά την υποβολή τους σε εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) στο συνοριακό σημείο ελέγχου από κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αναμένεται να βρίσκεται καθημερινά στο χώρο για να πραγματοποιεί τεστ

Αξίζει να σημειωθεί πως οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα μέσω χερσαίων συνδέσεων, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, υποχρεούνται να συμπληρώνουν την ηλεκτρονική φόρμα PLF (Passenger Locator Form) στη διαδικτυακή πύλη http://travel.gov.gr με τα στοιχεία επαφής τους στην Ελλάδα πριν από την άφιξή τους στη Χώρα και να επιδεικνύουν στο συνοριακό σημείο ελέγχου την απόδειξη συμπλήρωσης της.

Η διέλευση των πολιτών από το συνοριακό σημείο, κι εφόσον συντρέχουν οι παραπάνω προϋποθέσεις, ισχύει καθημερινά από τις 07:00 πμ έως τις 11:00 μμ., ενώ φυσικά συνεχίζει να επιτρέπεται, όπως και πριν, η διέλευση φορτηγών οχημάτων (μέχρι 3,5 τόνων για τη Νυμφαία) για τη μεταφορά εμπορευμάτων, με μόνο επιβάτη τον οδηγό.

Να υπενθυμίσουμε πως για την είσοδο στη Βουλγαρία, δεν έχει αρθεί η υποχρέωση να υποβληθεί πρόσφατο τεστ PCR, ακόμα και για όσους έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις του εμβολίου. Την ίδια ώρα, η γειτονική χώρα έχει το μικρότερο ποσοστό εμβολιασμένων στην ΕΕ.

Μέσα στην ομίχλη ο συνοριακός σταθμός περιμένει τις διελεύσεις

Προσοχή εφιστά ο Ν. Τσαλικίδης

Τη λειτουργία της Νυμφαίας, έστω και σε αυτή την πιλοτική φάση, χαιρέτισε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, ο οποίος σημείωσε πως στόχος είναι να μην συμβεί ό,τι και πέρυσι λίγο πριν το άνοιγμα του τουρισμού.

Απαραίτητες συνθήκες για να επιτευχθεί το άνοιγμα του τουρισμού με ασφάλεια για την προστασία της υγείας των πολιτών και της οικονομίας, πιστεύει πως είναι η σωστή προετοιμασία και οργάνωση για την υποδοχή πολιτών από τα σύνορα της Νυμφαίας με συνεργεία του ΕΟΔΥ καθώς και οι πολύ καλοί έλεγχοι στις πύλες εισόδου.

«Είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για την περιοχή μας και όλη τη χώρα, που προμηνύει το άνοιγμα του Τουρισμού με ασφάλεια» σημείωσε, τονίζοντας πως πρέπει, τόσο η τοπική Αυτοδιοίκηση όσο και η Κυβέρνηση, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ενόψει της επανεκκίνησης τόσο του τουρισμού όσο και των οικονομικών δραστηριοτήτων γενικότερα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.