Χωρις ιδιαιτερα προβληματα επεστρεψαν οι μαθητες στα θρανια στην ΑΜΘ

Μόλις 2 κρούσματα καταγράφηκαν στο μαθητικό πληθυσμό, κανένα στους καθηγητές

Συνεχής η προσπάθεια ώστε να διορθωθούν οι όποιες δυσλειτουργίες σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, και με μόλις 2 κρούσματα στο μαθητικό πληθυσμό, επαναλειτούργησαν τα Λύκεια στην ΑΜΘ, σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης ΑΜΘ κ. Κώστα Μπαντίκο. «Τηρουμένων των αναλογιών, ξεκίνησε καλά» σημείωσε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης εξηγώντας πως οι δύο περιπτώσεις αφορούν σε μαθητές, που έκαναν τα self test και υπέβαλαν τη δήλωση, και κανένα από εκπαιδευτικό.

Βέβαια όπως όλες οι νέες διαδικασίες, εντοπίστηκαν προβλήματα, τα οποία προσπαθούν να διορθώσουν. Έτσι υπάρχει ζήτημα με κάποιες καθαρίστριες, αλλά και κάποιους εργαζόμενους σε κυλικεία, των οποίων το ΑΜΚΑ, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους συναδέρφους τους, δεν άνοιξε ώστε να παραλάβουν από τα φαρμακεία και να κάνουν τα test.

Για αυτό έχουν έρθει σε επαφή με το Υπουργείο Παιδείας για να ενεργοποιηθούν και αυτά τα ΑΜΚΑ και στο μεταξύ έδωσαν οδηγία να προσέλθουν σε δημόσια δομή για να κάνουν rapid test ώστε να μεταβούν στο σχολείο.

Παρόμοια αντιμετωπίστηκε και το ζήτημα που προέκυψε με το ΑΜΚΑ οδηγών που μεταφέρουν μαθητές, τους οποίους και ενημέρωσαν επίσης να κάνουν rapid test.

Τα Εσπερινά έχουν παραλάβει τα self test, εκτός από αυτό της Ορεστιάδας, ενώ παράλληλα έχουν ανοίξει τα ΑΜΚΑ των μαθητών από το Σάββατο, οπότε μπορούν πλέον να τα προμηθεύονται από τα φαρμακεία.

Αγώνας σε συνεργασία με τους Δήμους

Από την Παρασκευή, σημείωσε, επιδόθηκαν σε ένα μεγάλο αγώνα για να είναι όλα έτοιμα τη Δευτέρα, με τη συνεργασία των Δήμων μέσω των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, ώστε να υπάρξει προετοιμασία των σχολικών μονάδων. «Σε επίπεδο Περιφέρειας είμαστε καλά, και είμαστε ευτυχείς που δεν είχαμε άσχημα δεδομένα» σημείωσε ο κ. Μπαντίκος.

Όσο για τις απουσίες των μαθητών, ένα μέρος των οποίων προκύπτει από το ότι συνοικούν με άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ή έχουν κρούσμα στις οικογένειές τους, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης υπενθύμισε ότι τα άτομα που έχουν άτομο από ευπαθή ομάδα στο σπίτι τους, είχαν στείλει πριν από ενάμιση μήνα, αιτήσεις σε σφραγισμένο φάκελο, ο οποίος είχε αποσταλεί στην αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Παιδείας, ώστε να αποφανθεί αν ισχύουν, και έτσι δεν προσμετρώνται οι απουσίες του τετραμήνου.

Αυτοί θα ενταχθούν στα διαδικτυακά τμήματα που δημιουργούνται για αυτό το λόγο, από διαπεριφερειακά μέχρι και τοπικά, ανάλογα με τη δυνατότητα, και το ίδιο ισχύει για όσους βρεθούν θετικοί στη συνέχεια.

Υπάρχει δε ένας αριθμός απόντων που δεν γνωρίζουν τους λόγους, για τους οποίους θα έχουν στοιχεία τις επόμενες μέρες, γενικότερα όμως ο αριθμός των μαθητών που δεν προσήλθαν στα σχολεία τους είναι μικρός.

«Είμαστε σε καθημερινή μέριμνα, ώστε τα όποια προβλήματα και δυσλειτουργίες να ξεπεραστούν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Άμεση παρέμβαση στα όποια προβλήματα

Όσο για το πώς θα συνεχιστεί στο μέλλον η διαδικασία των self test, τόνισε πως είναι σημαντικό να δηλώνεται αν είναι θετικό ή αρνητικό στο σύστημα. Αν γίνει αυτό, ακόμα και οι μαθητές ή εκπαιδευτικοί που δεν έχουν δυνατότητα εκτύπωσης της κάρτας μπορούν να συμπληρώσουν χειρόγραφα τα στοιχεία της δήλωσης στο σύστημα.

Άλλωστε επειδή η επικοινωνία με τη βάση δεδομένων είναι αμφίδρομη και άμεση, η Διεύθυνση μπορεί να επέμβει άμεσα σε όποιες δυσλειτουργίες υπάρξουν, ώστε να λυθεί όποιο πρόβλημα υπάρχει.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.