Τουρκια: Οι φιλοζωοι δεν αφηνουν μονα τους τα ζωα που φιλοξενουνται στην πανεπιστημιουπολη

Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ακντενίζ, διοργανώνουν διάφορες δραστηριότητες

Τα μέλη της κοινότητας εθελοντών φιλόζωων, αποτελούμενα από φοιτητές του Πανεπιστημίου Ακντενίζ, δεν αφήνουν μόνα τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας τα ζώα που φιλοξενούνται στην πανεπιστημιούπολη.

Η κοινότητα φιλόζωων, η οποία ιδρύθηκε το 2012 στο πλαίσιο του Τμήματος Υγείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Ακντενίζ εκτελεί το έργο της για να καλύψει τις ανάγκες των ζώων, όπως στέγαση, τροφή, υγεία και να εξασφαλίσει ένα ειρηνικό περιβάλλον μεταξύ ζώων και ανθρώπων. Η κοινότητα, η οποία αποτελείται από περίπου δύο χιλιάδες φιλόζωους φοιτητές περιγράφει τον εαυτό της με τη φράση: «Είμαστε μια μεγάλη κοινότητα, αλλά και μια μεγάλη οικογένεια».

Μέλος της κοινότητας φιλόζωων η κ. Βεϊσέλ Ντουρμάζ δήλωσε ότι διεξάγουν δραστηριότητες προκειμένου τα ζώα να έχουν υγιείς, κοινωνικές και ασφαλείς συνθήκες. «Λάβαμε μέρος σε πιστοποιημένες γενικές εκπαιδεύσεις για την υγεία των ζώων και για το νόμο προστασίας των ζώων. Ως ένα από αυτά τα βήματα, υλοποιούμε τη δημιουργία κέντρων τροφίμων που βρίσκονται μακριά από την κυκλοφορία οχημάτων και ανθρώπων για τα ζώα που φιλοξενούνται στην πανεπιστημιούπολη. Για να μπορέσουν όλοι οι άνθρωποι να αποκτήσουν τη συνήθεια της διατροφής των ζώων, στήσαμε περίπτερα στα πιο πολυσύχναστα μέρη του πανεπιστημίου και μοιράσαμε δωρεάν τροφή. Με τη διοργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων και συναντήσεων, έχουμε φέρει μαζί όλους τους φιλόζωους».

Η κ. Ντουρμάζ, δήλωσε ότι συχνά συναντιούνται με τον κ. Οζκάν, τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ακντενίζ, και ενημερώνουν για τα ζώα που φιλοξενούνται στην πανεπιστημιούπολη. «Υπό την ηγεσία του πρύτανη, η πανεπιστημιακή διοίκηση, οι ακαδημαϊκοί και η μεγάλη οικογένεια του Πανεπιστημίου Ακντενίζ, μας υποστηρίζουν συνεχώς για να έχουμε καλύτερο βιοτικό επίπεδο για τα ζώα που ζουν στην πανεπιστημιούπολη. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν η πανεπιστημιούπολη μας στερείται από φοιτητές, προσπαθούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των ζώων με τις δραστηριότητες που κάνουμε καθημερινά. Σχεδιάζουμε να διεξάγουμε πιο ολοκληρωμένες δραστηριότητες με κοινότητες φιλόζωων διαφορετικών πανεπιστημίων. Με τα εξειδικευμένα μέλη της ομάδας μας, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε προς όφελος των ζώων» τόνισε χαρακτηριστικά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.