«Παραμυθοριος»: Ενα μαγικο blog… παραμυθιων

Το νέο διαδικτυακό εγχείρημα του συγγραφέα Βασίλη Κάργα

Είναι αλήθεια ότι περισσότερο από ποτέ άλλοτε έχουμε ανάγκη τη διαφυγή μας στον μοναδικό κόσμο της λογοτεχνίας, ως ένα αποκούμπι φανταστικών –και όχι μόνο– ταξιδιών. Μάλιστα, όταν αναφερόμαστε στην παιδική λογοτεχνία, τα πράγματα γίνονται με μιας… πιο μαγικά.  Ένας «διαμεσολαβητής» που φέρνει σε επαφή τους αναγνώστες με τον χώρο των παραμυθιών είναι το blog του Βασίλη Κάργα και των συνεργατών του με το όνομα «Παραμυθόριος – Παραμεθόριες ματιές στη χώρα των παραμυθιών και της φαντασίας», το οποίο αξίζει να επισκεφτούν μικροί και μεγάλοι.

Αρχικά, να αναφέρουμε πως ο Βασίλης Κάργας είναι συγγραφέας, και μάλιστα έχει γράψει τα εξής τρία παραμύθια: «Ο κρυμμένος θησαυρός» (2020), «Η παράξενη παρέα του Ορφέα» (2018) και «Ένα σχεδόν παραμύθι» (1977).  Περνώντας στο βιογραφικό του σημείωμα,  ο ίδιος γεννήθηκε στο Αργυρό Ευβοίας και από το 1980 ζει στην Αλεξανδρούπολη. Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης και εργάζεται ως δημοσιογράφος στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης. Διευθύνει το λογοτεχνικό περιοδικό «Εξώπολις» και έχει συνεργαστεί με εφημερίδες και περιοδικά της Θράκης, της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Ακόμα, πέρα από το blog «Παραμυθόριος»,  συνδιευθύνει την ιστοσελίδα «Artpress – Παραμεθόριες ματιές στον πολιτισμό», καταδεικνύοντας την προσπάθειά του να καλύψει τις αναγνωστικές επιθυμίες όλων των ηλικιακών ομάδων.

Ο διαδικτυακός τόπος “Παραμυθόριος”

Το blog «Παραμυθόριος – Παραμεθόριες ματιές στη χώρα των παραμυθιών και της φαντασίας» προβαίνει σε βιβλιοπροτάσεις παιδικών βιβλίων, σε ενημερώσεις που σχετίζονται με τη διεξαγωγή σεμιναρίων,  ψηφιακών παραμυθιών και ραδιοφωνικών εκπομπών για παιδιά, καθώς και σε προτάσεις δημιουργικών κατασκευών για τους μικρούς μας φίλους. Συγκεκριμένα, οι θεματικές των παραμυθιών του προβάλλει συνδέονται με άκρως επίκαιρα θέματα, όπως είναι ο σχολικός εκφοβισμός, η προσφυγιά και η διαφορετικότητα, τονίζοντας εμμέσως πως η σωστή μάθηση κατά την παιδική ηλικία είναι η λύση εξάλειψης αρνητικών φαινομένων και συμπεριφορών.

*Μπορείτε να επισκεφτείτε το blog στην παρακάτω διεύθυνση: https://paramythorios.blogspot.com/.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.