Να ζεσταινονται τα πνευματα σιγα σιγα

Της Έκδοσης

Ζεστάθηκαν ξαφνικά τα πνεύματα στο Δήμο Κομοτηνής, μετά από μια παρατεταμένη περίοδο «ραστώνης», με την Διοίκηση του Δήμου και την μείζονα αντιπολίτευση  να ανταλλάσσουν «γράμματα αγάπης» δια ανακοινώσεων.
 
Έτσι η αντιπαράθεση που ξεκίνησε με το θέμα της Τουριστικής Ανάπτυξης του Φαναρίου, και την ανταλλαγή φιλοφρονήσεων μεταξύ του Γ. Γκαράνη και του Α. Γραβάνη, φαίνεται να πέρασε σε άλλο επίπεδο με το θέμα της ψηφιοποίησης του μουσείου Καραθεοδωρή, ένα θέμα για το οποίο, είναι η αλήθεια, δεν περιμέναμε τόση ένταση.
 
Κι όμως η απάντηση του Δημάρχου που δεν είχε ευθείες αναφορές στην παράταξη αλλά για κάποιους, είχε «ειρωνικό» πνεύμα, φαίνεται να άγγιξε κάποιο νεύρο, γιατί η ανταπάντηση ήταν ιδιαίτερα σκληρή, και μάλιστα με χαρακτηρισμούς επί προσωπικού.
 
Φαίνεται λοιπόν πως η περίοδος του détente μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης φτάνει στο τέλος της, και θα δούμε μια πολύ πιο δραστήρια αντιπαράθεση από εδώ και εμπρός, την οποία, πρέπει να ομολογήσουμε, είχαμε να δούμε για πάνω από μια δεκαετία στο Δήμο Κομοτηνής.
 
Βέβαια αντιπαραθέσεις υπήρχαν, συνήθως όμως λάμβαναν χώρα εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, και πολλές προτάσεις, ερωτήσεις και γενικότερα αντιπαραθέσεις ξεκινούσαν και τελείωναν εκεί, χωρίς να κρατούν μέρες όπως τώρα.
 
Φαίνεται όμως πως με την «αλλαγή φρουράς» στις θέσεις ηγεσία διοίκησης και μείζονος Αντιπολίτευσης, αλλά και την ουσιαστική παύση των συνεδριάσεων, οι δικλείδες ασφαλείας δεν υφίστανται πια.
 
Μπορεί να περιμένουμε παγωνιά, αλλά τουλάχιστον στα Δημοτικά, τα πράγματα έχουν αρχίσει να ζεσταίνονται…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.