Μουχαρεμ Ιντζε: «Θα παραιτηθω συντομα»

Ετοιμάζεται για τον σχηματισμό νέου κόμματος

Ο Μουχαρέμ Ιντζέ, ετοιμάζεται να σχηματίσει νέο κόμμα. Ο πρώην βουλευτής του CHP Γιαλόβα Μουχαρέμ Ιντζέ, δήλωσε ότι σύντομα θα παραιτηθεί από το κόμμα του και έδωσε το μήνυμα πως οι βουλευτές Μεχμέτ Αλή Τσελεμπή, Χουσεϊν Αβνή Ακσόϊ και Οζτζάν Οζέλ οι οποίοι παραιτήθηκαν από το CHP θα ενταχθούν στο κόμμα που θα συστήσει.

Αντιδρώντας στην κριτική από την ηγεσία του CHP μετά την παραίτηση των βουλευτών Τσελεμπή, Ακσόϊ και Οζέλ, ο Ιντζέ υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει δημοκρατία πια στο κόμμα» και συνέχισε λέγοντας πως «από μόνη της η ηγεσία του κόμματος κατέστρεψε τη δημοκρατία. Πώς θα φέρει τη δημοκρατία σε αυτή τη χώρα; Ποιος θα σε πιστεύει, όταν έχεις γίνει συγκεντρωτικός; Πώς θα φέρεις τη δημοκρατία στην Τουρκία εάν έχετε καταργήσει την προεπιλογή, εάν έχετε καταργήσει την εκλογή του Αντιπροέδρου της ομάδας, εάν έχετε πραγματοποιήσει μονοψήφια συνέδρια, εάν έχετε συγκεντρώσει 950 υπογραφές και έχετε λάβει 750 ψήφους, εάν έχετε ασκήσει πίεση στους ανθρώπους;».

Ο ίδιος έδωσε πληροφορίες σχετικά με τις εργασίες για τη δημιουργία ενός κόμματος, υπογραμμίζοντας ότι ετοιμάζεται το καταστατικό και συνεχίζουν οι εργασίες για το πρόγραμμα. «Δεν θα δημιουργήσουμε ένα κόμμα με λίγους βουλευτές. Στοχεύουμε σε ένα πολιτικό σχηματισμό που θα πάρει το 50% +1, θα ανοίγει δρόμο για την Τουρκία και θα φέρνει τη δημοκρατία. Στο κοντινό μέλλον, θα δημιουργήσουμε μια πολιτική δομή που θα λάβει 50%+1» δήλωσε χαρακτηριστικά λέγοντας ότι σύντομα θα ανακοινώσουν το πρόγραμμα τους στο κοινό.

Ο Ιντζέ σχετικά με τη δημιουργία του κόμματος δήλωσε πως «συζητώ με πολλούς φίλους μου, αλλά δεν θα ήταν σωστό να κάνω αποκαλύψεις για τα ονόματα και θα παραιτηθώ πολύ σύντομα από το κόμμα που είμαι τώρα».

Επίσης απάντησε «ναι» στο ερώτημα αν οι τρεις βουλευτές που παραιτήθηκαν από το CHP θα μετακινηθούν στο κόμμα που θα σχηματιστεί.

Ο Μουχαρέμ Ιντζέ ξεκίνησε το «Κίνημα της Πατρίδας σε Χίλιες Ημέρες» στη Σίβας στις 4 Σεπτεμβρίου υπογραμμίζοντας πως «ανησυχούμε για το μέλλον της χώρας». Μεταξύ των άλλων ο Ιντζέ στις εκλογές του 2018 ήταν προεδρικός υποψήφιος του CHP.

Πηγή: https://www.dw.com/tr/muharrem-ince-k%C4%B1sa-s%C3%BCre-i%C3%A7erisinde-istifa-edece%C4%9Fim/a-56397717

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.