Κανονικα, με εξαιρεση τους «κοκκινους» οικισμους του Δημου Αρριανων, ξεκινησαν τα σχολεια τη Δευτερα

Παρόλο που τα σχολεία λειτουργούσαν σε Ήπιο και Αγιοχώρι, οι γονείς απέφυγαν να στείλουν τα παιδιά τους

Σύγχυση δημιούργησε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για μη μετακίνηση των μαθητών

Κανονικά, πέρα των ζητημάτων που δημιουργήθηκαν στα σχολεία δύο οικισμών που βρίσκονται υπό αυστηρό lockdown στο Δήμο Αρριανών, ξεκίνησαν την Δευτέρα τα μαθήματα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στη Ροδόπη.

Να υπενθυμίσουμε πως οι μαθητές και οι μαθήτριες επέστρεψαν στα θρανία τους μετά από μία δίμηνη διακοπή, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας, με τους κανόνες να παραμένουν στο επίπεδο που βρισκόταν πριν το κλείσιμό τους.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους, ενώ θα πρέπει τα σχολεία να είναι εξοπλισμένα με αντισηπτικά. Επίσης προβλέπεται ο τακτικός σχολαστικός καθαρισμός και αερισμός των σχολικών αιθουσών.

«Από ό,τι φαίνεται ξεκινήσαμε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα» σημείωσε ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης κ. Μαρίνος Κωνσταντινίδης, πέρα της σύγχυσης που δημιουργήθηκε σε οικισμούς του Δήμου Αρριανών.

Απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο Αρριανών

Πρόκειται για τα σχολεία που βρίσκονται στους οικισμούς που τελούν υπό αυστηρό lockdown στο Δήμο Αρριανών, στους οικισμούς Ηπίου και Αγιοχωρίου.

Πιο συγκεκριμένα, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε, σε έκτακτη συνεδρίασή του  την Κυριακή, την μη μετακίνηση των μαθητών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από τις Κοινότητες Στροφής και Νέδας προς τις εκπαιδευτικές μονάδες τις οποίες φοιτούν, και την μη μετακίνηση των μαθητών στην Κοινότητα Ηπίου προς την σχολική μονάδα του οικισμού και την μη μετακίνηση των μαθητών της Κοινότητας Αγιοχωρίου προς την σχολική μονάδα του οικισμού για όσο διάστημα ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα στις Κοινότητες Στροφής, Νέδας, Αγιοχωρίου και Ήπιου του Δήμου Αρριανών της ΠΕ Ροδόπης, εισηγούμενο την άμεση λήψη σχετικής απόφασης από τους λοιπούς αρμόδιους φορείς.

Αυτή η απόφαση δημιούργησε την σύγχυση, σημείωσε ο κ. Κωνσταντινίδης και έτσι σε συνδυασμό με την επιφυλακτικότητα των γονέων να στείλουν τα παιδιά τους στα σχολεία, ενώ ήταν ανοιχτά, τα παιδιά δεν πήγαν στα σχολεία, για αυτό και οι εκπαιδευτικοί σε αυτά προχώρησαν σε τηλεκπαίδευση, ώστε να μην χαθεί η σχολική ημέρα.

Στην υπόλοιπη Ροδόπη η πρώτη σχολική ημέρα κύλησε σχετικά ομαλά, παρόλο που υπήρχαν κάποιες απουσίες. Όμως, σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντινίδη η πλειοψηφία των μαθητών επέστρεψε στα σχολεία κανονικά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.