Συναυλια αφιερωμα στον Αποστολο Καλδαρα με το Γιωργο Νταλαρα και την Γλυκερια
Ο Γιώργος Νταλάρας και η Γλυκερία συναντιούνται επί σκηνής και ενώνουν τις φωνές τους σε ένα αφιέρωμα στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Απόστολο Καλδάρα σε μια συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 56ου Φεστιβάλ Φιλίππων-Θάσου.
Στο αφιέρωμα θα ερμηνευθούν τα έργα «Μικρά Ασία» σε στίχους Πυθαγόρα και «Βυζαντινός Εσπερινός» σε στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου, καθώς και μια επιλογή απ’ τα αθάνατα, λαϊκά τραγούδια του συνθέτη.
Μια συναυλία-ταξίδι στην ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ σε μουσική Απόστολου Καλδάρα και στίχους Πυθαγόρα, ένα ολοκληρωμένο μουσικό έργο το οποίο μεταφέρει αριστουργηματικά, μνήμες, εικόνες και ήχους από τα τραγικά γεγονότα της Μικρασιατικής Καταστροφής, των αλησμόνητων πατρίδων, της προσφυγιάς, αλλά και τραγούδια λαϊκά του συνθέτη, βασισμένα στην παράδοση, τραγούδια της μνήμης, της χαράς και του πόνου.
Τους συνοδεύουν επί σκηνής 12 εξαιρετικοί σολίστες μουσικοί:
Πιάνο: Γιώργος Παπαχριστούδης
Μπάσο: Θανάσης Σοφράς
Κιθάρα: Χρήστος Ζέρβας και Κωνσταντίνος Φωτιάδης
Σαντούρι: Ανδρέας Κατσιγιάννης
Ακορντεόν: Ντάσσο Κούρτι
Πνευστά: Αποστόλης Βαγγελάκης
Κρουστά: Πέτρος Κούρτης
Τύμπανα: Γρηγόρης Συντρίδης
Μπουζούκι: Γιώργος Μάτσικας και Γιώργος Ρόκας
Βιολί: Λευτέρης Ζέρβας
Οι ενορχηστρώσεις είναι του Γιώργου Νταλάρα με την επιμέλεια του Γιώργου Παπαχριστούδη.
Ο σχεδιασμός του ήχου είναι του Παντελή Γιατζιτζόγλου και του Αντώνη Ζαχόπουλου. Οι φωτισμοί είναι του Γιάννη Μανιατάκου.
Τιμές εισιτηρίων: 18 €, 12 € φοιτητικό & ανέργων.
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
