Δυο συλληψεις και δυο τραυματισμοι αστυνομικων

Ο απολογισμός του πετροπόλεμου μετά από την πορεία για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο στην Κομοτηνή

Mε τη συμμετοχή δεκάδων νέων και με αρκετό παλμό πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην Κομοτηνή η πορεία στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Οι συμμετέχοντες ξεκίνησαν από την πλατεία Ειρήνης, διέσχισαν κεντρικούς δρόμους της πόλης φωνάζοντας διαρκώς συνθήματα καταδίκης της αστυνομικής βίας και καταστολής, και κατέληξαν ειρηνικά στην είσοδο της Παλιάς Νομικής, απέναντι από το κτίριο της Περιφέρειας. Στο σημείο εκείνο ομάδα των συγκεντρωμένων έβαλε φωτιά σε έναν κάδο απορριμμάτων και επιδόθηκε σε πετροπόλεμο εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, που βρίσκονταν στην πλευρά της Περιφέρειας.

Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν, χρησιμοποιώντας χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και χημικά, και το σημείο μετατράπηκε σε «εμπόλεμη ζώνη» για σχεδόν μιάμιση ώρα. Ακολούθησε ένα διάστημα προσωρινής «ανακωχής», ενώ λίγο μετά από τις 10 το βράδυ ξεκίνησε δεύτερος γύρος πετροπόλεμου ανάμεσα στους αντιεξουσιαστές και στα ΜΑΤ. Τα επεισόδια κόπασαν λίγο μετά από τις 11, ενώ η κατάσταση εξομαλύνθηκε πλήρως μετά τα μεσάνυχτα, όταν αποχώρησαν σταδιακά οι συγκεντρωμένοι στο κτίριο της Παλιάς Νομικής.
 
Ο απολογισμός της επεισοδιακής αυτής βραδιάς ήταν δύο συλλήψεις νεαρών, ηλικίας 20 και 24 ετών, και ισάριθμοι τραυματισμοί ανδρών της αστυνομίας. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες το πρωί στην Εισαγγελία Ροδόπης, όπου αφού τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες και ορίστηκε δικάσιμος για τον Απρίλιο του 2016, αφέθηκαν ελεύθεροι. Οι δύο αστυνομικοί, οι οποίοι τραυματίστηκαν ελαφρά, μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Κομοτηνής για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια αποχώρησαν. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.