Σεμιναριο σκηνοθεσιας και παραγωγης ντοκιμαντερ
Το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης σε συνεργασία με τον Αλεξανδρουπολίτη σκηνοθέτη Χάρη Ντώνια διοργανώνει σεμινάριο σκηνοθεσίας και παραγωγής ντοκιμαντέρ. Το σεμινάριο διάρκειας 12 ωρών απευθύνεται σε ενήλικες και θα πραγματοποιηθεί σε τρεις συνεχόμενες εβδομάδες (ημέρα Τετάρτη), μια ημέρα διδασκαλίας την εβδομάδα. Έναρξη σεμιναρίου 18 Ιανουαρίου.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ανάπτυξη της θεωρίας μιας ολοκληρωμένης παραγωγής και όλα τα στάδια δημιουργίας ενός ντοκιμαντέρ: σενάριο, αρχές και δομή παραγωγής, σκηνοθεσία, γύρισμα και βασικές αρχές του μοντάζ. Θα ανακαλύψουν και θα δουλέψουν με έναν βιωματικό τρόπο πάνω στην κινηματογραφική ιδιότητα που τους ταιριάζει και με την οποία είναι πιο παραγωγικοί και δημιουργικοί προς όφελος του ντοκιμαντέρ.
Με την ολοκλήρωση του Α’ κύκλου του σεμιναρίου θα ακολουθήσει νέος, όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να ασχοληθούν με την εισαγωγή στην κινηματογραφική παραγωγή και σκηνοθεσία, δηλαδή με μια ταινία μυθοπλασίας, όπως και με παρεμφερή προϊόντα κινηματογραφικά, όπως τα μουσικά video clips και τα τηλεοπτικά διαφημιστικά σποτ.
Σε μια τρίτη φάση του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες που έχουν καταλήξει σε ένα project και θέλουν να το υλοποιήσουν με σκοπό την εκμετάλλευσή του, θα ενημερωθούν για το πώς λειτουργεί η παγκόσμια αγορά του ντοκιμαντέρ και πώς το ντοκιμαντέρ θεωρείται ένα προϊόν εμπορικό και καλλιτεχνικό παράλληλα.
Άλλες δραστηριότητες του Ε.Μ.Θ. για την καινούρια χρονιά
Παράλληλα με τη διεξαγωγή του παραπάνω σεμιναρίου ντοκιμαντέρ, το Ε.Μ.Θ. προετοιμάζει τη λειτουργία δυο ακόμα εργαστηρίων, που θα ξεκινήσουν τους πρώτους μήνες του 2012, με τις εξής θεματικές:
• Τέχνη και Οικολογία, Εργαστήριο εικαστικών για παιδιά και ενήλικες σε συνεργασία με την Χρυσή Μπεκιάρη, απόφοιτο της Σχολής Καλών Τεχνών Ρώμης
• Αφήγηση Παραμυθιών για παιδιά. Τα παιδιά μέσα από την αφήγηση θα γνωρίσουν την ελληνική μυθολογία και θα έρθουν σε επαφή με κείμενα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, διασκευασμένα από διακεκριμένους συγγραφείς της παιδικής λογοτεχνίας. Οι ημέρες αφήγησης ξεκινούν το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου με τη γνωστή σε όλους μας Ζωή Βαλάση, και θα πραγματοποιούνται ανά δυο βδομάδες, ημέρα Σάββατο.
Για περισσότερες πληροφορίες, δηλώσεις συμμετοχής και διαθεσιμότητα θέσεων, επισκεφτείτε τη ιστοσελίδα του Μουσείου (www.emthrace.org) ή καλέστε στο 25510 36663.
Χάρης Ντώνιας
Ο Χάρης Ντώνιας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αλεξανδρούπολη. Σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου στην Βαρκελώνη, όπου ολοκλήρωσε και τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο αντικείμενο του Audiovisual Management, αποκλειστικά για ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ στο Media Business School. H φιλμογραφία του ως σκηνοθέτη περιλαμβάνει τρία ντοκιμαντέρ, εκ των οποίων το πρώτο στην Νέα Υόρκη, και δύο ταινίες μικρού μήκους, που συμμετείχαν σε διάφορα φεστιβάλ διεθνώς. Επίσης, από το 1998 σκηνοθετεί διαφημιστικά σποτ και μουσικά βίντεο κλιπ για τις αγορές τις Ελλάδας και της Ισπανίας.
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
