«Η στριγγλα που εγινε αρνακι»
Το «ζωηρό» σε πολιτιστικό επίπεδο καλοκαίρι, στην πόλη μας, «ρίχνει αυλαία» την Τετάρτη 25 Αυγούστου, στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο στις 21:00, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, την παράσταση «Η στρίγγλα που έγινε αρνάκι» από την «Ελληνική Θεαμάτων», σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αθερίδη, με τον ίδιο στο ρόλο του Πετρούκιου και το «ταίρι του», Σμαράγδα Καρύδη, στο ρόλο της Κατερίνας.
Στη «Στρίγγλα που έγινε αρνάκι», ένα από τα δημοφιλέστερα έργα του Σαίξπηρ, σε αυτό το αριστούργημα με την πολύ ξεχωριστή πλοκή, η ευφυΐα και η ευαισθησία του κειμένου, ο «πόλεμος» δυο αληθινά ερωτευμένων ανθρώπων, κλέβει σε κάθε ανέβασμα τις καρδιές των θεατών.
Με θριαμβευτή τον έρωτα, η «Στρίγγλα που έγινε αρνάκι» είναι μια μεγάλη ιστορία ερωτικής εξημέρωσης, αληθινής αγάπης, μια κωμωδία που ο αντικατοπτρισμός της φτάνει στο σήμερα.
Το έργο
Ο Μπατίστα έχει δυο κόρες, τη μεγαλύτερη Κατερίνα και τη μικρότερη Μπιάνκα. Η Κατερίνα είναι μια δύστροπη και στριμμένη κοπέλα, ένα πανέξυπνο θηλυκό που αρνείται να υποταχτεί στους κανόνες της εποχής και να συνεννοηθεί με τους μνηστήρες που της κάνουν προξενιό.
Μέχρι που στην πόλη εμφανίζεται ο Πετρούκιο, ένας άντρας ευγενικής καταγωγής που δέχεται να παντρευτεί αυτή την ενδιαφέρουσα γυναίκα που κανείς άλλος γαμπρός δεν τολμάει να πλησιάσει, βάζοντας παράλληλα ένα στοίχημα με τον εαυτό του να την εξημερώσει. Έτσι αρχίζει ένας πόλεμος αισθημάτων, φύλων, απόψεων που καθρεφτίζουν τις αντιλήψεις τις εποχής, ένας πόλεμος διανθισμένος με κωμικά περιστατικά και συνεχείς ανατροπές που οδηγούν τελικά σε ένα χάπι εντ μιας μεγάλης ιστορίας αγάπης.
Οι συντελεστές
Πρωταγωνιστούν: Θοδωρής Αθερίδης, Σμαράγδα Καρύδη, Νάστια Βραχάτη, Νίκη Γαβριηλίδου, Στέλιος Γούτης, Μιχάλης Ιατρόπουλος, Χρύσανθος Καγιάς, Τηλέμαχος Κρεβάικας, Ανδρέας Κωνσταντινίδης, Πατρίκιος Κωστής, Χρήστος Πλαΐνης, Δημήτρης Τσέλιος, Ηλίας Τσιάρας, Σόλωνας Τσούνης.
Ο ίδιος ο Θοδωρής Αθερίδης υπογράφει τη σκηνοθεσία της παράστασης τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι του Μανόλη Παντελιδάκη, οι χορογραφίες της Μαρίας Μανιώτη, οι φωτισμοί του Χρήστου Τζιόγκα, η ενορχήστρωση και η μουσική διδασκαλία του Αλέξιου Πρίφτη, ενώ οι στίχοι των τραγουδιών ανήκουν στην ηθοποιό Βίκυ Βολιώτη.
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
