Ρυθμιση για το νεο Αρχαιολογικο Μουσειο

Στο ίδιο άρθρο κανονίζονται τα πολεοδομικά θέματα που αφορούν το μελλοντικό Αρχαιολογικό Μουσείο των Αθηνών στην Ακαδημία Πλάτωνος, το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Βασιλικού Θεάτρου Θεσσαλονίκης και τα διοικητικού χαρακτήρα θέματα της Εθνικής Πινακοθήκης (σύσταση ανώνυμης εταιρείας για την αξιοποίηση της περιουσίας της Εθνικής Πινακοθήκης).

Το ίδιο άρθρο περιλαμβάνει και μια δέσμη διατάξεων για την κινηματογραφική πολιτική.
Σύμφωνα με τον υπουργό, αποσαφηνίζονται κρίσιμα σημεία της διαδικασίας απονομής των κρατικών κινηματογραφικών βραβείων ποιότητας, αλλάζει ο τρόπος επιστροφής φόρου που εισπράττεται από τα εισιτήρια στους κινηματογράφους, καθώς εισάγεται η διάκριση ανάμεσα σε κινηματογραφική επιχείρηση και σε οθόνη και τίθενται σε πιο συστηματική και ορθολογική βάση τα κριτήρια της ελληνικότητας των ταινιών με ένα σύστημα μορίων.

Επίσης, με το ίδιο άρθρο λύνονται διάφορα θέματα για τη μεταφορά της εποπτείας του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού από το υπουργείο Εξωτερικών στο υπουργείο Πολιτισμού και παράλληλα προβλέπεται η δυνατότητα απονομής του Βραβείου Λογοτεχνικής Μετάφρασης και σε αλλοδαπό.

Ακόμη, κατόπιν συμφωνίας με το υπουργείο Οικονομικών αυξάνεται το επίδομα αρχαιολογικών ερευνών για τους αρχαιολόγους του υπουργείου Πολιτισμού στα 220 ευρώ από τις 25.000 δραχμές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.