«Μυηση στις πηγες»

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή αρκετού αριθμού Ποντίων προσφύγων, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του «Πολιτιστικού Αυγούστου 2002» του Δήμου Σαπών, την Πέμπτη 22 Αυγούστου 2002, στο Εμπορικό Κέντρο του Μονίμου Οικισμού Ποντίων Προσφύγων Σαπών πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Μύηση στις πηγές» της Λέσχης Θεάτρου των Ακριτών του Πόντου Σταυρούπολης.

Ήταν ένα ιστορικό αφηγηματικό δρώμενο, που παρουσίασε την Ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού από τα βάθη της αρχαιότητας μέχρι σήμερα μέσα από ιστορικά λογοτεχνικά κείμενα, μέσα από εικόνα που συνοδευόταν με βίντεο, με παραδοσιακή μουσική και χορούς.

Πριν τις Σάπες, αυτή η παράσταση είχε παρουσιαστεί και σε άλλους δήμους της χώρας και θα παρουσιαστεί γενικά, σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, όπου υπάρχει Ποντιακός Ελληνισμός.

Να σημειωθεί ότι αυτή η παράσταση διοργανώθηκε από την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης σε συνεργασία με το Δήμο Σαπών.

Αναλυτικά θα διαβάσετε στο Ρωσικό Ένθετο του «Παρατηρητή της Θράκης», στο φύλλο του Σαββάτου 31 Αυγούστου 2002.

Μ.Π.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.