«Η τυχη της Μαρουλας”
Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής συνεχίζει να περιοδεύει σε γειτονικούς Δήμους αλλά και σε οικισμούς του Δήμου Κομοτηνής ευρύτερα, με το έργο του Δ.Κορομηλά «Η ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΜΑΡΟΥΛΑΣ»
Το έργο το οποίο είχε μεγάλη επιτυχία στο κοινό της Κομοτηνής , θα δοθεί τώρα η δυνατότητα να το απολαύσει το θεατρόφιλο κοινό της περιφέρειας .
Αυτό άλλωστε αποτελεί και ουσιαστικό στόχο ενός Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου.
Υπόθεση του έργου :
Διαδραματίζεται στην κουζίνα ενός αρχοντικού με πρωταγωνιστές το υπηρετικό προσωπικό. Κυρίαρχος ο έρωτας της όμορφης πλύστρας Μαρούλας για τον Ζακυνθινό αμαξά, Κωνσταντή, κάτω από το βλέμμα του κρυφά ερωτευμένου με τη Μαρούλα μάγειρα του σπιτιού , του Χρήστου.
Στο παιχνίδι αυτό….. προστίθεται η μεγάλης αξίας «πέτρα του σκανδάλου» που φέρνει ο Μπαρμπα-Λινάρδος με σκοπό να την πουλήσει και έτσι να προικήσει την κόρη του Μαρούλα.
Το έργο γράφτηκε στα τέλη του 19 ου αι. αλλά η παράσταση δίνεται στην δεκαετία του 60 όπου συμπεριλαμβάνονται μουσικά ακούσματα της Θράκης με την αρωγή ενός δυνατού νεανικού θιάσου.
Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Πέρη Μιχαηλίδη, σκηνικά – κοστούμια Άσης Δημητρολοπούλου, μουσική Γιώργου Μπουντουβή και χορογραφίεςΔημήτρη Καμινάρη, φωτισμούς Αργύρη Θέου. Βοηθός Σκηνοθέτη, ο Χρήστος Καρχαδάκης.
Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί : Αλέκος Κολλιόπουλος, Ζωή Ναλμπάντη, Σίλας Σεραφείμ, Κώστας Χατζηδημητρίου, Κατερίνα Λυπηρίδου, Αιμιλία Βασιλακάκη, Νίκος Ντάλας, Χρήστος Νταρακτσής , Δημήτρης Πάσσος, Μυρσίνη Λαντζουράκη, Μαρία Κορτεσάκη , Ιφιγένεια Μούχτση, Κοσμάς Σταύρου.
Οι παραστάσεις αυτές αφιερώνονται στην μνήμη του Δημάρχου Γιώργου Παπαδριέλλη.
Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής ευχαριστεί την ΤΕΔΚ του Νομού μας για την συνεχόμενη ευαισθησία της σε θέματα πολιτισμού.
Η παράσταση τυγχάνει της Ευγενικής Χορηγίας του Ιδρύματος ΤΑΣΟΥ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΥ.
Χορηγός Επικοινωνίας Ε.Ρ.Τ
Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
