Εθελοντικος καθαρισμος στην παραλια Μαγγανων

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντικού Καθαρισμού των Ακτών, το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε καθαρισμός στην παραλία Μαγγάνων, από τα σκουπίδια που κάποιοι «ξέχασαν» πίσω τους το καλοκαίρι. Ο καθαρισμός αυτός υλοποιήθηκε με τη συνεργασία του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας – Ισμαρίδας και του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βιστωνίδας (ΚΠΕ), με την παράλληλη υποστήριξη του Δήμου Τοπείρου, των εθελοντών της δράσης Waverunning και των εθελοντών του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, μέσω της πράξης «Προστασία και Διατήρηση της Βιοποικιλότητας του ΕΠΑΜΑΘ» που χρηματοδοτείται από το ΕΠΠΕΡΑΑ.

 

Περισσότεροι από 10 εκατομμύρια εθελοντές σε 152 χώρες έχουν συμμετάσχει, από το 1986 μέχρι σήμερα, στην Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού των Ακτών, συλλέγοντας από τις ακτές και τον βυθό, πάνω από 80.000 τόνους απορριμμάτων. Με την παράλληλη καταγραφή των απορριμμάτων από τους εθελοντές, συγκεντρώνονται πολύτιμα στοιχεία για το είδος, τις ποσότητες και την προέλευση τους, βοηθώντας στην κατανόηση και αντιμετώπιση του πολύ σοβαρού προβλήματος της ρύπανσης.

 

Η παραλία Μαγγάνων που επιλέχθηκε για τον καθαρισμό, αποτελεί μέρος του παράκτιου τμήματος του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, το οποίο τους καλοκαιρινούς μήνες δέχεται μεγάλο αριθμό από λουόμενους.

 

Οι συμμετέχοντες συνέλλεξαν και αφαίρεσαν από την παραλία κυρίως πλαστικές σακούλες, μπουκάλια, φελιζόλ, τενεκεδάκια αναψυκτικών, αποτσίγαρα, γυαλιά και πάρα πολλά χαρτιά. Ενώ αρκετά από αυτά τα υλικά στάλθηκαν για ανακύκλωση, με τη βοήθεια του Δήμου Τοπείρου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.