Συγκροτηθηκε σε σωμα το νεο Δ.Σ. της ΕΝ.ΚΛΩ.
Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας με τον Ιωάννη Μουσμουλίδη να αναλαμβάνει τη θέση του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου, τον Παναγιώτη Κωστάκη τη θέση του αντιπροέδρου, ενώ μέλη ορίστηκαν ο Ευάγγελος Θεοδώρου, η Ζωή Βασιλείου και ο Ελευθέριος Τζέλλας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ιωάννης Μουσμουλίδης ήταν πρώην διευθυντής του εργοστασίου Οινοφύτων και ο Παναγιώτης Κωστάκης ανήκε στο ανθρώπινο δυναμικό της Gallop.
Η ανακοίνωση του Δ.Σ.
Με ανακοίνωσή του προς το προσωπικό το νέο Διοικητικό Συμβούλιο κάνει γνωστούς της στόχους της διοίκησης καθώς και τις ενέργειες που κρίνεται επιτακτικές. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:
«Κύριοι στόχοι της Διοίκησης είναι να προσδιορίσει το μέγεθος των οικονομικών εκκρεμοτήτων, να εξετάσει τις άμεσες λειτουργικές ανάγκες, να διερευνήσει τη θέση της εταιρείας στην αγορά μετά από πολύμηνη αποχή, αναλύοντας ταυτόχρονα όλες τις συνθήκες επανένταξής της στην ενεργό δράση καθώς και τους προκείμενους κινδύνους από τη μη εκπλήρωση των υποχρεώσεών της.
Ειδικότερα για την βιωσιμότητα της εταιρείας κρίνεται επιτακτική η ολοκλήρωση των παρακάτω ενεργειών:
1) Ρύθμιση των οφειλών προς ασφαλιστικούς οργανισμούς το ύψος των οποίων υπολογίζεται σε 2.400.000 ευρώ έως την 31η Μαρτίου 2010 με απαραίτητη προϋπόθεση την άμεση εκταμίευση του αντίστοιχου ποσού.
2) Αποδέσμευση των εταιρικών λογαριασμών από τις επιβαλλόμενες δεσμεύσεις.
3) Μελέτη επιχειρησιακού σχεδίου, υπό το καθεστώς των συνθηκών που προέκυψαν από την παρατεταμένη μη λειτουργία των παραγωγικών μονάδων, το οποίο θα κατατεθεί προς έγκριση.
Όλες οι προαναφερθείσες απαιτούμενες ενέργειες προωθούνται από την 25η Μαρτίου 2010 στα αρμόδια όργανα για επικύρωση, έγκριση και άμεση υλοποίηση»..
Επιστολή εργαζομένων προς Κατσέλη και Μουσμουλίδη
Επιστολή προς την Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Λούκα Κατσέλη, αλλά και προς τον πρόεδρο της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας και διευθύνοντα σύμβουλο απέστειλαν τα σωματεία εργαζομένων στην Ροδόπη τη Δευτέρα. Αιτία για την αποστολή το γεγονός ότι πουθενά στην ανακοίνωση του Προέδρου δεν γίνεται λόγος για την καταβολή των δεδουλευμένων τους.
Στην επιστολή οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι παρόλες τις δεσμεύσεις ότι ένα μέρος των δεδουλευμένων θα δοθεί πριν το Πάσχα κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί και για το λόγο αυτό ζητούν την παρέμβαση της Υπουργού ώστε να δοθεί ένα μέρος. Από την πλευρά τους τονίζουν ότι κατανοούν ότι τα χρονικά περιθώρια είναι στενά αλλά και αυτοί βιώνουν εδώ και χρόνια μια κατάσταση πολύ δύσκολη.
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
