Νομοθετικη ρυθμιση σχεδιαζει το ΥΠΕΠΘ για τους αναπληρωτες εκπαιδευτικους

Νομοθετική ρύθμιση συζητά το ΥΠΕΠΘ για τους αναπληρωτές και τους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς με μεγάλο χρόνο προϋπηρεσίας. Ο σχεδιασμός είναι να περάσουν την ρύθμιση μέσα στον Απρίλιο ή το Α΄ δεκαήμερο του Μαίου σε κάποιο από τα νομοσχέδια που ετοιμάζεται να φέρει το ΥΠΕΠΘ στη Βουλή το διάστημα αυτό (το νομοσχέδιο για τα μεταπτυχιακά, ή την Ειδική Αγωγή κλπ). Ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει γνωστό το περιεχόμενο της ρύθμισης, καθώς κανένας υπηρεσιακός παράγοντας του ΥΠΕΠΘ δεν παίρνει την ευθύνη να δώσει πληροφόρηση πάνω στο θέμα αυτό. Όλοι αναφέρουν ότι το θέμα βρίσκεται στο χειρισμό του Υπουργού Παιδείας ο οποίος επεξεργάζεται τις εισηγήσεις που έχουν γίνει.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό η πρόταση του ΥΠΕΠΘ με τις λεπτομέρειες αναμένεται να δοθεί στη συνάντηση που εκκρεμεί με το Δ.Σ της Π.Ε.Α. την Τρίτη 15/4 (εκτός απροόπτου)

Τι ζητάει η ΟΛΜΕ

Θυμίζουμε ότι η ΟΛΜΕ σε έγγραφό της προς το ΥΠΕΠΘ στις 9/4/2008 ζητάει:

Με δεδομένο ότι έχει λήξει η ισχύς της ρύθμισης του ν.3255/04, επανερχόμαστε στο θέμα του μόνιμου διορισμού των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, που διαθέτουν προϋπηρεσία εκπαιδευτικού στην δημόσια εκπαίδευση και ζητούμε τα παρακάτω:

1. Να διορίζονται σε θέση μόνιμου εκπαιδευτικού όσοι αναπληρωτές συμπληρώνουν 18μηνη προϋπηρεσία στη δημόσια εκπαίδευση (αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι), χωρίς καταληκτική ημερομηνία. Να θεσμοθετηθεί δηλαδή ως ανώτατος χρόνος στην «προσωρινή εργασία» το 18μηνο.

2. Να μην συσχετισθεί με τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ οποιαδήποτε ρύθμιση

για τον μόνιμο διορισμό εκπαιδευτικών από τους πίνακες των αναπληρωτών με προϋπηρεσία.

Η τελευταία ρύθμιση που αφορούσε στη μονιμοποίηση των αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών ψηφίστηκε το καλοκαίρι του 2004 και είναι ο νόμος 3255/2004 «Ρυθμίσεις θεμάτων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων».

Σύμφωνα με το νόμο αυτό, όσοι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι είχαν συμπληρώσει 30 μήνες προϋπηρεσία μέχρι τις 30/6/2004 μονιμοποιούνται στη δημόσια εκπαίδευση πέραν των οριζόμενων ποσοστών του πίνακα ΑΣΕΠ (60%) και του πίνακα προϋπηρεσίας (από 25% αυξήθηκε με τον εν λόγω νόμο σε 40%) και μέχρι το σχολικό έτος 2007/2008.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.