Επισημη παρουσια της συλλογης «Αρσινοη της Θρακης» στη Θεσσαλονικη
Το Χρηματοοικονομικό Φόρουμ Θράκης στο πλαίσιο της τελευταίας δραστηριότητας του, που στόχο έχει την προβολή και προώθηση των τοπικών προϊόντων και πολιτισμού της Θράκης διοργανώνει την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012 στις 19.00 στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, την επίσημη παρουσίαση των νέων μεταξωτών ενδυμάτων της συλλογής «Αρσινόη της Θράκης».
Η συλλογή είναι εμπνευσμένη από τις πιο σημαντικές γυναίκες της ελληνικής αρχαιότητας, οι μορφές των οποίων εκτυπώνονται σε έργα τέχνης που εκτίθενται στο μουσείο του Λούβρου.
Τα φορέματα είναι και τα ίδια έργα τέχνης κατασκευασμένα αποκλειστικά από εξαιρετικής ποιότητας σουφλιώτικο μετάξι, μοναδικά και χειροποίητα.
Αποκλειστικός σκοπός της εκδήλωσης αυτής είναι το παγκόσμιας μοναδικότητας μετάξι Σουφλίου να βγει από την αφάνεια που έχει εισέλθει τα τελευταία χρόνια και να λάβει και πάλι την αίγλη που κατείχε στους διεθνείς οίκους μόδας της Υφηλίου.
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
