Ξενοδοχοι, εστιατορες και τοπικο συμφωνο ποιοτητας ενωνουν τις δυναμεις τους

Ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Θράκης σε συνεργασία με το «Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας Ροδόπης» και την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ν. Ροδόπης, συναντήθηκαν την Τετάρτη 21 Μαρτίου στις 5 το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Φιλία» στην Κομοτηνή. Σκοπός της συνάντησης ήταν η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών της περιοχής μας, με απώτερο στόχο την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και την ουσιαστική συνεργασία με τους επιχειρηματίες του τόπου μας
Στην συνάντηση παραβρέθηκαν φορείς και πολλοί παραγωγοί του τοπικού συμφώνου, μάλιστα υπήρξε πολύ εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ παραγωγών και επαγγελματιών της εστίασης και των ξενοδοχείων, μιας και όλοι συμφώνησαν εξαρχής στο γεγονός πως η αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος απαιτεί κοινή προσπάθεια και ανάδειξη της τοπικής παραγωγής καθώς και των υπηρεσιών που παρέχει η περιοχή μας. Ο γόνιμος διάλογος έφερε καρπούς καθώς μεταξύ άλλων αποφασίστηκε η συνάντηση αυτή να γίνεται κάθε δυο μήνες, ώστε να παρακολουθούνται τα αποτελέσματα των προσπαθειών.

Νίκος Γιουφτσιάδης, αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης «Η γαστρονομία είναι ένα τμήμα του τουρισμού που ξεχωρίζει»

Ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης κ. Νίκος Γιουφτσιάδης, μιλώντας για την συνάντηση τόνισε πως «είναι μια πρωτοβουλία του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης. Αφορμή για αυτή τη συνάντηση υπήρξε μια επικοινωνία που είχα με τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμφώνου, τον κ. Κάρρο, για να μπορέσουμε να περιλάβουμε τα προϊόντα που παράγει ο τόπος μας και να τα ενσωματώσουμε μέσα στα μενού των εστιατορίων και των ξενοδοχείων μας». Όσον αφορά τις προσδοκίες του από μια τέτοια κίνηση ο κ. Γιουφτσιάδης είπε ότι προσδοκούν «μέσα στους δύσκολους καιρούς που περνάμε να καταφέρουμε να αναβαθμίσουμε το γενικότερο τουριστικό προϊόν της περιοχής. Η γαστρονομία είναι ένα τμήμα του τουρισμού που κάνει την ποιοτική διαφορά και ο κάθε επισκέπτης της περιοχής θα την πάρει μαζί του ως ανάμνηση». Μάλιστα τόνισε πως «η περίοδος που διανύουμε δεν έχει χρόνο για κουβέντα, τα προβλήματα είναι απτά και πρέπει να γίνει συζήτηση ουσίας και συνεργασίας. Πέρα από την παρουσίαση των τοπικών προϊόντων που θα γίνει, πρέπει να συζητηθούν εκτενώς θέματα όπως το κόστος, η ποιότητα και η επάρκεια αυτών των προϊόντων», ενώ υποστήριξε πως υπάρχει μια ευρεία γκάμα τοπικών προϊόντων που μπορούν να συμπληρώσουν το πρωινό και το μενού των ξενοδοχείων».

Χρυσόστομος Κάρρος πρόεδρος του Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας «Οργάνωση κοινών εκδηλώσεων για την προώθηση του τουρισμού στην περιοχή μας»

Ο πρόεδρος του Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας κ. Χρυσόστομος Κάρρος, μίλησε και αυτός με την σειρά του για την συνάντηση τονίζοντας πως «η συνάντηση είναι ένας από τους πρώτους στόχους που είχαμε θέση για την περιοχή μας, δηλαδή να φέρουμε κοντά τους παραγωγούς με τους τελικούς αποδέκτες των προϊόντων μας, μια μεγάλη μερίδα των οποίων είναι τα ξενοδοχεία και οι χώροι εστίασης. Ο συνδυασμός των παραγωγών και των καταναλωτών, μπορεί να φέρει καλά αποτελέσματα τόσο στους παραγωγούς όσο και γενικά για τον τόπο, μιας και θα μπορέσει να αναβαθμιστεί το τοπικό προϊόν κάτι που ακόμη δεν έχει γίνει στην περιοχή μας. Ακόμη μια ενέργεια που μπορούμε να κάνουμε είναι να οργανώσουμε κοινές εκδηλώσεις για να προωθήσουμε την περιοχή μας, τα προϊόντα της, αλλά και τις υπηρεσίες που μπορεί να παρέχει σε επίπεδο τουρισμού». Ο κ. Κάρρος αναφερόμενος στα άμεσα σχέδια του τοπικού συμφώνου δήλωσε χαρακτηριστικά «Τα άμεσα σχέδια του τοπικού συμφώνου είναι να βρει ένα χώρο στο κέντρο της πόλης όπου θα λειτουργήσει ως εκθετήριο και σημείο πώλησης».

Αργύρης Αργυρόπουλος πρ. Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου «Οι επαγγελματίες στηρίζουν ήδη τα τοπικά προϊόντα»

Από την πλευρά των επαγγελματιών μίλησε ο κ. Αργυρόπουλος λέγοντας πως «πρέπει όλοι να στηρίξουμε τα τοπικά προϊόντα, αν θέλουμε να ανταπεξέλθουμε στην κρίση. Με αυτό τον τρόπο θα καταπολεμήσουμε την ανεργία και θα έχουμε και ρευστότητα στην αγορά. Μέσα από αυτή τη συνάντηση θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα της προώθησης και στήριξης των τοπικών προϊόντων».
Στην ερώτηση αν θα πεισθούν οι επαγγελματίες να στηρίξουν τα προϊόντα ο κ. Αργυρόπουλος τόνισε πως «πολλοί είναι εκείνοι οι επαγγελματίες που στηρίζουν ήδη τα τοπικά προϊόντα. Η πρότασή μας είναι να συμπιέσουμε τις τιμές τόσο οι παραγωγοί, όσο και οι επαγγελματίες έτσι ώστε τα προϊόντα να φτάνουν στον καταναλωτή και με ελκυστική τιμή».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.