Ερευνα ΙΟΒΕ Επιδεινωση σε ολους τους τομεις, εκτος βιομηχανιας
Κατά 3,2 μονάδες υποχώρησε για δεύτερο μήνα ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος στην Ελλάδα τον Μάρτιο και διαμορφώθηκε στις 69,6 μονάδες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας οικονομικής συγκυρίας που πραγματοποίησε ο ΙΟΒΕ.
Η απαισιοδοξία είναι διάχυτη κυρίως στο λιανικό εμπόριο και στις κατασκευές και ηπιότερη στις υπηρεσίες, ενώ στο χαμηλότερο ιστορικά σημείο είναι και η καταναλωτική εμπιστοσύνη.
Η βιομηχανία είναι ο μόνος τομέας, όπου οι προσδοκίες δεν επιδεινώνονται τον Μάρτιο.
Σύμφωνα με τον ΙΟΒΕ, οι δυσοίωνες προβλέψεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και η αβεβαιότητα εξακολουθούν να χαρακτηρίζουν τις προσδοκίες των επιχειρήσεων και των καταναλωτών.
Τα νέα φορολογικά και λοιπά δημοσιονομικά μέτρα, καίτοι αναγκαία για τη δημοσιονομική προσαρμογή, έχουν επηρεάσει σημαντικά τη ψυχολογία της αγοράς.
Ως εκ τούτου, ο δείκτης κινείται στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δέκα μηνών, αν και εξακολουθεί να βρίσκεται υψηλότερα εν συγκρίσει με την αντίστοιχη περσινή επίδοση
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
