Κοινοπρακτικο δανειο 4,5 δισ. δρχ στην Εβροφαρμα

Στην σύναψη κοινοπρακτικού δανείου, ύψους 4 δισ. δρχ (11,7 εκ. ευρώ), προχώρησε η βιομηχανία γάλακτος ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ ΑΒΕΕ, με συμμετέχουσες τράπεζες τις: Εμπορική, Εθνική, Ελληνική Τράπεζα Βιομηχανικής Αναπτύξεως, Πειραιώς, Γενική, Alpha Bank και Αττικής.

Τη διοργάνωση και διαχείριση του δανείου ανέλαβε η Εμπορική. Η σχετική σύμβαση είναι πενταετούς διάρκειας, με περίοδο χάριτος δύο ετών και έχει ως σκοπό την αναχρηματοδότηση των υφιστάμενων τραπεζικών υποχρεώσεων και την κάλυψη νέων αναγκών σε κεφάλαιο κίνησης.

Όπως ανακοινώθηκε, οι πωλήσεις της εταιρίας για το τρέχον έτος εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στα περίπου 5 δισ. δρχ. παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 50%, σε σχέση με πέρυσι, ενώ σε επίπεδο ομίλου αναμένεται να πλησιάσουν τα 5,5 δισ. δρχ. σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 64% ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι από 1,6 δισ. δρχ. το 1997 διαμορφώθηκαν σε 3,4 δισ. δρχ. το 2000. Αντίστοιχη εξέλιξη σημείωσαν και τα καθαρά κέρδη της και από 120 εκατ. δρχ. το 1997 αυξήθηκαν σε 506 εκατ. δρχ. το 2000.

Το επενδυτικό πρόγραμμα για την ερχόμενη τριετία θα ξεπεράσει τα 5 δισ. δρχ και αφορά σε κτιριακές εγκαταστάσεις, μηχανολογικό εξοπλισμό και εξοπλισμό ποιοτικού ελέγχου, καθώς και σε μεταφορικά μέσα.

Η Εβροφάρμα συμμετέχει με 99,6% στην εταιρεία Campus Αγροτική 0 Κτηνοτροφική και Εμπορική Α.Ε. (παραγωγή ζώων και γάλακτος) και με 51,1% στην γαλακτοβιομηχανία Δοϊράνη Α.Ε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.