Ο Αγωγος Μπουργκας – Αλεξανδρουπολης επικεντρο συναντησης

Η προστασία του περιβάλλοντος, η χωροθέτηση και η ασφάλεια του έργου της κατασκευής του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης, ήταν το θέμα της συνάντησης, του νομάρχη Εβρου, Γιώργου Ντόλιου με στελέχη των εταιρειών που εκπονούν τη μελέτη για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού.

«Χρειάζεται πολύ προσοχή σε ότι αφορά την πιθανή έκδοση άδειας περιβαλλοντικών όρων για την κατασκευή του αγωγού. Δεν θα ρισκάρουμε ούτε κατά διάνοια την καθαρότητα της θάλασσας αλλά και της ευρύτερης περιοχής», δήλωσε μετά τη συνάντηση που είχε με τα στελέχη της εταιρείας, ο νομάρχης Έβρου. Από την πλευρά της η εταιρία διαβεβαίωσε πως θα χρησιμοποιηθεί η πλέον σύγχρονη τεχνολογία σε ότι αφορά τα κατάλοιπα των πλοίων που χρησιμοποιούν το λιμάνι, ώστε να μην υπάρχει επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

Αξίζει να σημειωθεί πως η προμελέτη για τον αγωγό Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολης, αναμένεται να παραδοθεί στο τέλος Οκτωβρίου ενώ έχει ήδη δοθεί η προέγκριση για τη χωροθέτηση του έργου. Το μεγαλόπνοο σχέδιο που θα μεταφέρει τα πετρέλαια της Κασπίας από το λιμάνι του Νοβοροσίσκ στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, μέσω Μπουργκάς, θα συζητηθεί εκ νέου στη συνάντηση που αναμένεται να έχουν, σε περίπου δύο εβδομάδες στη Σόφια, αντιπροσωπείες από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και τη Ρωσία. Στη διάρκεια της συνάντησης αναμένεται να ιδρυθεί και η μικτή εταιρεία «Διαβαλκανικός Αγωγός», η οποία και θα υλοποιήσει το έργο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.