Δεσμευτηκε ο Γ. Παπαντωνιου για τα πανωτοκια στη Θρακη

Νέα τροπή στην υπόθεση της ρύθμισης των πανωτοκίων για τις επιχειρήσεις της Θράκης, Φλώρινας, Κιλκίς, έρχεται να δώσει η δέσμευση του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννου Παπαντωνίου ενώπιον των παραγωγικών φορέων της Βορείου Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη, ότι στη τελική ρύθμιση θα υπολογισθεί το 100% των χρημάτων που κατέβαλλε το Δημόσιο στις τράπεζες προκειμένου να επιτευχθεί η συμφωνία για την αποπληρωμή του υπερδιογκωμένου, από τους ανατοκισμούς των αρχικών κεφαλαίων, χρέους των επιχειρηματιών της Θράκης.

Ως γνωστόν, η απόφαση του υπουργού που πρόσφατα κοινοποιήθηκε στους συνδέσμους βιομηχανιών της Θράκης, προέβλεπε τον υπολογισμό ως καταβληθέντος ποσού για τις επιχειρήσεις που είχαν υπαχθεί σε ρυθμίσεις με ΚΥΑ και με την εγγύηση του δημοσίου, του 50% των χρημάτων που είχαν προσποριστεί οι τράπεζες από το δημόσιο.

Η αυριανή επίσκεψη του κ. Παπαντωνίου θα είναι αποκαλυπτική των προθέσεών του σε σχέση και με τα ζητήματα του αναπτυξιακού νόμου και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν και αρμοδίως εκφράζεται ο φόβος ότι ο επικείμενος ανασχηματισμός πιθανώς να μη γεννά πολλές ελπίδες για ρηξικέλευθες προτάσεις από τον υπουργό.

Αναλυτικό ρεπορτάζ για όλα αυτά τα θέματα ο «Παρατηρητής» θα δημοσιεύσει στο αυριανό του φύλλο.

Δάμων Δαμιανός

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.