Να σταματησει η μεταβιβαση ακινητων απο τους Δημους στο Τ.Α.Ι.ΠΕΔ. ζητα η ΠΕΔ -ΑΜΘ

Ψήφισμα κατά της μέχρι τώρα τακτικής του Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ να μεταβιβάζει στη κυριότητά του ακίνητα που χρησιμοποιούνται ή έχει εκφραστεί η επιθυμία των δήμων να χρησιμοποιηθούν εκφράζει με ψήφισμά του το συλλογικό όργανο των δήμων της Περιφέρειας μας, η ΠΕΔ-ΑΜΘ.

 

Στο ψήφισμα καταγγέλλεται η τακτική του Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ και ζητείται «η απαγόρευση μεταβίβασης της κυριότητας σε οποιονδήποτε τρίτο» από την πλευρά του Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ., όπως αναφέρεται στο ψήφισμα.

 

Το ψήφισμα της ΠΕΔ ΑΜ-Θ

 

«Κατά τη 2η/2014 συνεδρίαση του Δ.Σ της ΠΕΔ/ΑΜΘ, συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης το θέμα της λειτουργίας του Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ, εκδόθηκε το παρακάτω ψήφισμα.

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

 

«Το Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Αν. Μακεδονίας και Θράκης παρακολουθώντας στην περιφέρειά μας τη λειτουργία του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ με την μεταβίβαση της κυριότητας σε αυτό ακινήτων που ήδη οι Δήμοι της περιφέρειάς μας είχαν την χρήση, διαπιστώνουμε ότι:

 

Παραβιάζεται η φιλοσοφία του νομοθέτη που ήθελε τη μεταβίβαση της κυριότητας ακινήτων μόνο αναξιοποίητων.

 

Οι Δήμοι έχουν τη χρήση αυτών των ακινήτων τα οποία αξιοποίησαν και συνεχίζουν να αξιοποιούν αποτελούν δε αυτά κομμάτι της περιουσίας των τοπικών μας κοινωνιών. Εξαρτώνται δε πλήρως οι τοπικές μας κοινωνίες από αυτά και οι δημότες μας είναι πλήρως ταυτισμένοι με αυτά.

 

Το Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ δικαιούται και υποχρεούται να αξιοποιήσει ακίνητα που είναι αποσυνδεδεμένα από τους Δήμους και αναξιοποίητα, μη δυνάμενα άλλως να αξιοποιηθούν μη δικαιουμένου (Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ.) να αποκτήσει κυριότητα παρά μόνο σε αυτά.

 

Τα ακίνητα που είτε είναι ήδη αξιοποιημένα από τους Δήμους μας είτε δύναται να αξιοποιηθούν ακόμη περισσότερο, είτε τα ακίνητα που δηλώνουν οι Δήμοι την πρόθεσή τους να αξιοποιηθούν από αυτούς πρέπει να παραμένουν στη χρήση των Δήμων,καθώς και εκείνα τα οποία δεν ανήκουν μεν σήμερα κατά χρήση, αλλά αποτελούν ζωτικής σημασίας ακίνητα συνδεδεμένα με την μελλοντική ανάπτυξη των Δήμων.

 

Απαιτούμε κατόπιν τούτων την απαγόρευση μεταβίβασης της κυριότητας σε οποιονδήποτε τρίτο, όλων των ανωτέρω ακινήτων που είτε βρίσκονται στη χρήση από τους Δήμους είτε προτίθενται με αποδεδειγμένη βούληση να πάρουν τη χρήση προς αξιοποίησή τους».»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.