Στο τραπεζι η διαθεσιμοτητα και η υποχρηματοδοτηση των δημων
Αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ Ροδόπης αποτελούμενη από την γραμματέα της Ν.Ο. Ροδόπης, κ. Νατάσα Χατζηνικολάου, τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου των εκλογών του Ιουνίου, κ. Ιλχάν Αχμέτ και το μέλος της Π.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Δάμωνα Δαμιανό, είχε χθες συνάντηση με τον δήμαρχο Κομοτηνής, κ. Γιώργο Πετρίδη, με άτρομη τα ζητήματα, που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα, τόσο αναφορικά με την υποχρηματοδότηση των δήμων, όσο και με το θεσμό της διαθεσιμότητας των δημόσιων υπαλλήλων, που ανήκουν στην κατηγορία των ΙΔΑΧ. Η θέση της Δημοκρατικής Αριστεράς, που κατατέθηκε στη διάρκεια της συνάντησης, είναι ότι δεν πρέπει να απολυθεί κανείς εργαζόμενος και ότι η καλύτερη λειτουργία του δημοσίου δεν εξασφαλίζεται με απολύσεις αλλά με την δυνατότητα ορθογικότερης χρησιμοποίησης του υπάρχοντος ανθρώπινου δυναμικού, αφού άλλες υπηρεσίες είναι φανερό πως διαθέτουν υπέρογκο αριθμό εργαζομένων και άλλες είναι πλήρως υποστελεχωμένες. Σημειώνεται ότι η αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ είχε συνάντηση και με το Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου Κομοτηνής, δηλώνοντας προς την πρόεδρο του, κ. Ζωή Κοσμίδου, ότι η κινητικότητα δεν συνεπάγεται αυτομάτως απολύσεις, αλλά τη δυνατότητα ενεργοποίησης διατάξεων του υπαλληλικού κώδικα, που έχουν να κάνουν με τους θεσμούς της μετακίνησης, μετάθεσης ή και μετάταξης δημοσίων υπαλλήλων σε υπηρεσίες, όπου κρίνεται απαραίτητο να απορροφηθούν από τις δεδομένες ανάγκες της διοίκησης.
Δάμων Δαμιανός «Οι δήμοι αποτελούν τους ουσιαστικούς αρμούς εκτέλεσης όλων των πρωτοβουλιών σε επίπεδο τοπικών κοινωνιών»
Από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ, ο κ. Δαμιανός υπογράμμισε καταρχήν ότι «ως Δημοκρατική Αριστερά πιστεύουμε ότι η παρούσα κρίση πλήττει σχεδόν το σύνολο του ελληνικού λαού πρέπει να σταματήσει». «Και για να σταματήσει», προσέθεσε, «πρέπει να ασκηθούν συγκεκριμένες πολιτικές, οι οποίες αφού σταθεροποιηθεί η κατάσταση, θα έχουν αναδιανεμητική λογική, δηλαδή την αναδιανομή του πλούτου υπέρ των ασθενέστερων και θιγόμενων τάξεων της χώρας μας». «Η επίσκεψη στο δήμαρχο έχει χαρακτήρα ουσιαστικό και καθόλου συμβολικό», συνέχισε, «αφού οι δήμοι αποτελούν τους ουσιαστικούς αρμούς εκτέλεσης όλων των πρωτοβουλιών σε επίπεδο τοπικών κοινωνιών».
«Ο θεσμός της κινητικότητας δε συνιστά απόλυση»
Εστιάζοντας στο θέμα των διαθεσιμοτήτων, υπογράμμισε τη θέση της Δημοκρατικής Αριστεράς, ότι το μέτρο «δε συνιστά και δε θα πρέπει να συνιστά επ’ ουδενί απόλυση κανενός εργαζόμενου». «Ο θεσμός της κινητικότητας δε συνιστά απόλυση ουσιαστικά», επισήμανε, «αλλά συνιστά μια δυνατότητα, ώστε στο προσεχές χρονικό διάστημα αυτοί οι υπάλληλοι να βρεθούν σε θέσεις τέτοιες, που να πληρούν χαρακτηριστικά εν ενεργεία υπαλλήλου». «Δηλαδή, εκεί όπου υπάρχει πλεονάζον προσωπικό», συνέχισε, «αυτό να ανακατανεμηθεί με τρόπο τέτοιο, ώστε εκεί όπου υπάρχει έλλειμμα σε προσωπικό να ενδυναμωθούν οι υπηρεσίες και οι συγκεκριμένοι άνθρωποι ούτε να απολυθούν, ούτε να χάσουν τις δουλειές τους, ούτε ασφαλώς να βρεθούν στο δρόμο».
«Οι συνδικαλιστές του δημόσιου τομέα καμώνονται σα να μην υπάρχει ιδιωτικός τομέας»
Ο κ. Δαμιανός δε δίστασε να στρέψει τα πυρά του εναντίον των συνδικαλιστών του δημόσιου τομέα, που «καμώνονται σα να μην υπάρχει ιδιωτικός τομέας», όπως σημείωσε. «Αυτό βεβαία δε σημαίνει σε καμιά περίπτωση», διευκρίνισε, «ότι θα πρέπει να ενεργοποιηθεί ένας κοινωνικός αυτοματισμός, ο οποίος θα λέει ότι εφόσον απολύονται κάποιοι από τον ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να ευρεθεί ασφαλές αντίβαρο για απολύσεις και στο δημόσιο τομέα». «Εμείς, ως Δημοκρατική Αριστερά, ως κόμμα το οποίο προέρχεται από το χώρο της ανανεωτικής Αριστεράς, θέλουμε μια κοινωνία δικαιοσύνης», επισήμανε, αποκηρύσσοντας παράλληλα τις οριζόντιες πολιτικές που έχουν να κάνουν με τους εργαζομένους, που προσλήφθηκαν εκτός ΑΣΕΠ. «Αλλά θα πρέπει να γίνει δικαιότερος εξορθολογισμός του δημόσιου τομέα», υπογράμμισε, «γιατί δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί αυτό το γαϊτανάκι της λειτουργίας του ελληνικού δημοσίου που οι μισοί δουλεύουν και οι μισοί κάθονται. Σε τελική ανάλυση είναι άδικο για αυτούς που δουλεύουν».
«Οι κήνσορες της πολιτικής ζωής του τόπου έχουν αποφασίσει ότι υπάρχουν οι κακοί, που κυβερνούν, και οι καλοί που είναι προστάτες των δικαιωμάτων του λαού»
Τέλος, άσκησε αυστηρή κριτική στην αντιπολίτευση, κάνοντας λόγο για «κήνσορες της πολιτικής ζωής του τόπου», οι οποίοι «έχουν αποφασίσει ότι υπάρχουν στη χώρα μας οι κακοί, οι οποίοι κυβερνούν, και οι καλοί που είναι προστάτες των δικαιωμάτων του λαού». «Ε λοιπόν όχι», υπογράμμισε, «διεκδικούμε το καλύτερο μέσα σε συνθήκες κρίσης χρέους, κρίσης δανεισμού και μέσα σε συνθήκες σχετικής χρεοκοπίας της χωράς μας».
Ιλχάν Αχμέτ «Το θέμα της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων έχει παρεξηγηθεί έξω στον κόσμο»
Από την πλευρά του ο κ. Ιλχάν Αχμέτ υποστήριξε ότι «το θέμα της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων έχει παρεξηγηθεί έξω στον κόσμο», εξηγώντας και την δικηγορική του ιδιότητα ότι «το πρόγραμμα κινητικότητας των υπαλλήλων ορίζει ότι όσοι ενταχθούν σε αυτό δε θα υποστούν σε καμιά περίπτωση απόλυση». «Οι συμπολίτες μας στην Κομοτηνή, που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα», σημείωσε, «δικαίως και διαμαρτύρονται, αλλά πρέπει να ενταχτούν στο πρόγραμμα της κινητικότητας των υπαλλήλων, ούτως ώστε να πάνε σε κάποια άλλη υπηρεσία, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να απολυθούν».
Γιώργος Πετρίδης «Μια πρώτη ανακούφιση για εμάς το ότι δεν έχουμε υπαλλήλους για διαθεσιμότητα»
Ο δήμαρχος Κομοτηνής, κ. Πετρίδης, διαβεβαίωσε την αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ ότι κανένας υπάλληλος από τους 360 συνολικά του δήμου Κομοτηνής δεν εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου για τη διαθεσιμότητα, χαρακτηρίζοντας το γεγονός αυτό ως «μια πρώτη ανακούφιση για εμάς». Από την άλλη μεριά, «ως δήμαρχος της πόλης αισθάνομαι άσχημα», σημείωσε, «γιατί υπάρχουν άλλοι συνδημότες μας, που εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία». «Όπως επίσης είναι ιδιαίτερη η ανησυχία μας για το 2013», προσέθεσε, «όταν θα επεκταθεί ακόμα περισσότερο το μέτρο αυτό».
«Η όποια προσπάθεια δημιουργίας υπαλλήλων δυο ταχυτήτων θα έπρεπε να ξεκινάει πρώτα από ένα αντικειμενικό σύστημα αξιολόγησης»
Κλείνοντας, ο κ. Πετρίδης εξέφρασε την άποψη ότι «οι λογικές συγκρίσεων ανάμεσα στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, όσο κι αν ακούγονται εύλογες, είναι λογικές που δεν οδηγούν σε τίποτα άλλο, παρά μόνο σε μια «σαλαμοποίηση» της κοινωνίας και μια δημιουργία κοινωνικών αυτοματισμών, κάτι που είναι σύνηθες σε περιόδους κρίσης. Αυτό δε σημαίνει ότι κάποιος, ο οποίος δουλεύει στο δημόσιο, θα πρέπει να θεωρεί τον εαυτό του βολεμένο σε ένα εργασιακό περιβάλλον, που μπορεί να μη δουλεύει και να πληρώνεται. Κακά τα ψέματα, τέτοιες νοοτροπίες υπήρχαν στο παρελθόν και συνεχίζουν ακόμα και σήμερα να υπάρχουν σε ένα κομμάτι του δημόσιου τομέα. Άσχετα αν αυτοί έχουν προσληφθεί με ΑΣΕΠ ή χωρίς ΑΣΕΠ. Δεν είναι καλοί οι υπάλληλοι που προσλήφθηκαν με ΑΣΕΠ και κακοί αυτοί που προσλήφθηκαν εκτός ΑΣΕΠ. Επομένως, θα έπρεπε η όποια προσπάθεια δημιουργίας υπαλλήλων δυο ταχυτήτων να ξεκινάει πρώτα από ένα αντικειμενικό σύστημα αξιολόγησης».
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
