Εκαψαν τα εκκαθαριστικα στην εισοδο της Περιφερειακης Ενοτητας Ροδοπης
Σε μια συμβολική κίνηση αντίδρασης προς την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και την επιβολή δυσβάσταχτων φόρων, μεταξύ αυτών και του επίμαχου τέλους ακινήτων, τα μέλη του ΠΑΜΕ νομού Ροδόπης συγκεντρώθηκαν χθες στην είσοδο της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, όπου στεγάζονται τα γραφεία της Εφορίας, και έκαψαν εκκαθαριστικά έντυπα, δηλώνοντας την πρόθεση να μην πληρώσουν τα επιβαλλόμενα «χαράτσια». Προς αυτήν την κατεύθυνση και στάση κάλεσαν το λαό και τους εργαζομένους, στους οποίους απηύθυναν κάλεσμα να οργανωθεί και να αντιδράσει στις ασκούμενες πολιτικές.
Κώστας Σιδηρόπουλος, «Δεν πληρώνουμε και γιατί δεν μπορούμε, αλλά και γιατί δεν θέλουμε»
Ο κ. Κώστας Σιδηρόπουλος, μέλος της γραμματείας του ΠΑΜΕ νομού Ροδόπης, τόνισε ότι τα έντυπα που έκαψαν «είναι χαράτσια, που μαζεύτηκαν όλο αυτό το διάστημα από ανέργους, που δε μπορούσαν να πληρώσουν, από εργαζομένους οι οποίοι τα φέρνουν δύσκολα βόλτα κι έπρεπε να κόψουν από το φαί ακόμα και των παιδιών τους, για να πληρώσουν». «Δεν πληρώνουμε γιατί δε μπορούμε, αλλά και γιατί δε θέλουμε», υπογράμμισε. «Είναι λεφτά που θα πάνε σε τράπεζες και δανειστές», συνέχισε, «και δε θα επιστρέψουν σε εμάς με κανέναν τρόπο».
Καλώντας το λαό να οργανωθεί στις γειτονιές, στα μαγαζιά του, στους χώρους δουλειάς, τόνισε τη σημασία του «να ακυρώνουμε στην πράξη κάθε τι που πάνε να μας περάσουν». «Έχουμε τη δύναμη», υποστήριξε, «είμαστε περισσότεροι και μπορούμε». «Πρέπει να βάλουμε ξεκάθαρα, ο καθένας στη συνείδησή του», συνέχισε, «ότι το μόνο, που τρομάζει αυτούς που μας κυβερνάνε είναι μήπως χάσουν την εξουσία. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος, να αμφισβητήσουμε την εξουσία τους, που θα γίνει λαϊκή, σε μια άλλη οικονομία, σε όφελος των εργαζομένων, σε όφελος των δικών μας αναγκών». «Μέχρι τότε αυτή η δράση μπορεί να συνεχιστεί», κατέληξε, «και είναι η μονή, που άμεσα, έχει ένα αποτέλεσμα».
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
