Πρωτο σε ψηφους το «Αυτοδιοικητικο Κινημα Περιφερειας Α.Μ.Θ» με 72 ψηφους

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το απόγευμα στην Κομοτηνή η γενική συνέλευση των μελών της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από όλους του δήμους της περιφέρειας. Η ΠΕΔ είναι το συλλογικό όργανο των τοπικών αυτοδιοικήσεων, μέλη των οποίων συμμετέχουν και στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος. Στην προχθεσινή γενική συνέλευση εκλέχτηκαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ, καθώς και οι εκπρόσωποί της στην ΚΕΔΕ. Κατατέθηκαν δυο χωριστά ψηφοδέλτια, αυτό του «Αυτοδιοικητικού Κινήματος Περιφέρειας ΑΜ-Θ», που στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ και αυτό της «Αδέσμευτης Δημοκρατικής Αυτοδιοικητικής Κίνησης», που στηρίζεται από τη Νέα Δημοκρατία. Ανεπίσημοι επικεφαλής στα δυο ψηφοδέλτια ήταν ο δήμαρχος Καβάλας, κ. Κωνσταντίνος Σιμιτζής, από τη μια και ο δήμαρχος Ξάνθης, κ. Μιχάλης Στυλιανίδης, από την άλλη. Στις εκλογές ψήφισαν 120, ενώ τα λευκά ήταν δύο και τα άκυρα ένα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα το «Αυτοδιοικητικό Κίνημα Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης» έλαβε 72 ψήφους και εκλέγει 13 μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και η «Αδέσμευτη Δημοκρατική Αυτοδιοικητική Κίνηση» έλαβε 45 ψήφους και εκλέγει 8 μέλη στο Δ.Σ. Για το Εποπτικό Συμβούλιο της ΠΕΔ εκλέγονται οι Ιωάννης Γραμμενίδης με 40 ψήφους, Άγγελος Λυσσέλης με 68 και Βασίλειος Ξουλόγης με 63 ψήφους.

Κωνσταντίνος Σιμιτσής «Πιστεύουμε στην ενότητα των δυνάμεων, αλλά έχουμε ορισμένες διαφορές, που δεν πρέπει να τις ξεχνάμε»

Για την ολοκλήρωση ενός κύκλου αλλαγών έκανε λόγο ο δήμαρχος Καβάλας, κ. Σιμιτσής, τονίζοντας ότι «οι περιφερειακές ενώσεις είναι ένα όργανο το οποίο θα διευκολύνει το έργο των περιφερειών και θα αναδείξει την ενιαία συνείδηση και φωνή του τόπου μας από την οργανωμένη πια έκφραση των δυνάμεων της τοπικής αυτοδιοίκησης». «Πιστεύουμε στην ενότητα των δυνάμεων», συνέχισε, «αφού πιστεύουμε πως οι δήμοι των ακριτικών περιοχών, όπως είναι η Ορεστιάδα ή το Νευροκόπι έχουν κοινά προβλήματα με την Καβάλα, την Αλεξανδρούπολη ή τη Δράμα. Όλοι μαζί μπορούμε να οργανώσουμε έτσι τα πράγματα, ώστε να βοηθήσουμε την εκάστοτε κυβέρνηση και περιφερειακή αυτοδιοίκηση να διαδραματίσουν το ρόλο τους και να δώσουμε κατευθύνσεις για την ανάπτυξη». Εκφράζοντας την πίστη ότι η γενική συνέλευση της ΠΕΔ απέδειξε ότι υπάρχει ένα ενωτικό κλίμα ανάμεσα στα μέλη της, καλούμενος να σχολιάσει το ότι παρά ταύτα υπήρξαν δυο χωριστά ψηφοδέλτια, υπογράμμισε ότι «από τη στιγμή, που κατεβαίνουμε στην ΚΕΔΕ με παρατάξεις, δε θα μπορούσε να υπάρξει κι εδώ κοινό ψηφοδέλτιο». «Έχουμε ορισμένες διαφορές», συνέχισε, «που δεν πρέπει να τις ξεχνάμε. Η δική μας παράταξη πάλεψε για τον «Καλλικράτη», για τη μεγάλη διοικητική μεταρρύθμιση. Η παράταξή μας ιστορικά έκανε τις μεγάλες τομές, παρά τις λυσσαλέες πολλές φορές αντιδράσεις των άλλων δυνάμεων. Η παράταξή μας οδήγησε στον «Καλλικράτη», ενώ προηγουμένως είχε φτιάξει τον «Καποδίστρια», θεσμούς οι όποιοι βοήθησαν την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και γενικότερα τη διοίκηση και την οικονομία της χώρας μας να «περπατήσουν»». «Βεβαίως ο «Καλλικράτης» ήρθε σε μια πολύ άσχημη συγκυρία», κατέληξε, «πιστεύω όμως ακράδαντα ότι αν δεν υπήρχε ο «Καλλικράτης», τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών θα ήταν πιο οξυμένα και πιο μεγάλα».

 

Μιχάλης Στυλιανίδης, «Οι ΚΕΔ δυνατότερες των ΤΕΔΚ»

Την εμπιστοσύνη του στη λειτουργία του οργάνου της ΚΕΔ εξέφρασε ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης. «Το συγκεκριμένο όργανο θα είναι δυνατότερο από τις Τοπικές Ενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων, τις γνωστές ΤΕΔΚ που υπήρχαν ανά νομό, διότι οι ΠΕΔ θα είναι 13 σε όλη την Ελλάδα, θα εκπροσωπούν όλους τους δήμους και νομίζω ότι η φωνή όλων των οργάνων θα γίνεται σεβαστή από τους εκάστοτε κυβερνώντες», ενώ αναφέρθηκε και στην διαδικασία εκλογής της ΚΕΔΕ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας εκφράζοντας την άποψη ότι ο ρόλος της αναβαθμίζεται.

Την άποψη ότι η περιφερειακή συνείδηση είναι εφικτή μέσω αυτών των οργάνων εξέφρασε ο κ. Στυλιανίδης τονίζοντας ότι «οι άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης σκέφτονται και ενεργούν τελείως διαφορετικά Είναι πεποίθησή μας ότι τα προβλήματα είναι κοινά και αυτά είναι πάρα πολλά. Δεν έχουμε λοιπόν την πολυτέλεια να αντιδικούμε μεταξύ μας. Θα πρέπει όλοι ενωμένοι να διεκδικήσουμε αυτά τα οποία κατά την άποψή μας πρέπει να πάρει η τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία ως ο πιο κοντινός θεσμός προς τις τοπικές κοινωνίες τις εκφράζει απόλυτα».

 

 


ΠΙΝΑΚΑΣ 1.         ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Δ.Σ. ΠΕΔ ΑΜΘ

Α/Α ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΔΗΜΟΣ ΑΞΙΩΜΑ ΣΤΑΥΡΟΙ
1 Καδή Ισμέτ Ιάσμου Δήμαρχος 61
Πλειοψηφία
2 Πετρίδης Γεώργιος Κομοτηνής Δήμαρχος 58
3 Σιμιτσής Κωνσταντίνος Καβάλας Δήμαρχος 62
4 Τσολακίδης Βασίλειος Αβδήρων Δήμαρχος 55
5 Χανός Γεώργιος Σαμοθράκης Δήμαρχος 55
6 Χαρακίδης Κυριάκος Δράμας Δήμαρχος 59
7 Χατζηευαγγέλου Στυλιανός Τοπείρου Δήμαρχος 55
8 Χατζηλαζάρου Αναστάσιος Δοξάτου Δήμαρχος 61
9 Λαμπάκης Ευάγγελος Αλεξανδρούπολης Δήμαρχος 37
Μειοψηφία
10 Μιχαηλίδης Σάββας Νέστου Δήμαρχος 39
11 Πατσουρίδης Παρασκευάς Διδυμοτείχου Δήμαρχος 32
12 Στυλιανίδης Μιχαήλ Ξάνθης Δήμαρχος 34
15 Καμπούρ Μητάτ Μύκης Δημοτικός Σύμβουλος 61

19 Πούλιος Χρήστος Ξάνθης Δημοτικός Σύμβουλος 58
20 Τιμοσίδης Γρηγόριος Παγγαίου Δημοτικός Σύμβουλος 15
21 Τσομπανόπουλος Ευάγγελος Νέστου Δημοτικός Σύμβουλος 58
22 Χαμαλίδης Ελευθέριος Ορεστιάδας Δημοτικός Σύμβουλος 59
23 Αθανασιάδης Θεόδωρος Προσοτσάνης Δημοτικός Σύμβουλος 29
Μειοψηφία
25 Κoτσάκης Δημήτριος Κομοτηνής Δημοτικός Σύμβουλος 35
26 Μαργαρίτης Θωμάς Δράμας Δημοτικός Σύμβουλος 25
29 Φιλόσογλου Ιωάννης Παγγαίου Δημοτικός Σύμβουλος 27






















ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΕΔ ΑΜΘ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΣ ΤΗΣ ΚΕΔΕ

Α/Α ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΔΗΜΟΣ ΑΞΙΩΜΑ (Δήμαρχος ή Δημοτικός Σύμβουλος) Σταυροί
1 Αμέτ Σαλή Αρριανών Δημοτικός Σύμβουλος 58
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ
2 Αμούτζας Κυριάκος Ιάσμου Δημοτικός Σύμβουλος 55
3 Κογιομτζής Μιχαήλ Αλεξανδρούπολης Δημοτικός Σύμβουλος 50
4 Μπακιρτζίδης Αργύριος Σάπες Δημοτικός Σύμβουλος 54
5 Ντεμίρης Αθανάσιος Προσοτσάνης Δημοτικός Σύμβουλος 55
6 Τιμοσίδης Γρηγόριος Παγγαίου Δημοτικός Σύμβουλος 56
7 Καλλιοντζής Θεόδωρος Καβάλας Δημοτικός Σύμβουλος 26
ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ
8 Μαρασλής Ευάγγελος Ορεστιάδας Δημοτικός Σύμβουλος 33
9 Τοκαμάνης Χρήστος Διδυμότειχου Δημοτικός Σύμβουλος 30
10 Φιλίππου Φίλιππος Ξάνθης Δημοτικός Σύμβουλος 25

Εκλέγονται όλοι




 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.