Αποσυρεται απο την ενεργο πολιτικη ο Αλη Μερτογλου

Τώρα που, πλέον, έχει περάσει η έντονη και κουραστική περίοδος των αυτοδιοικητικών εκλογών ,θα’ θελα με την παρούσα να καταθέσω τις απόψεις μου σ’ όλους τους συνδημότες μου.

Καταρχάς, ευχαριστώ όλους τους φίλους μου, χωρίς εισαγωγικά ,για την ηθική, αλλά και έμπρακτη υποστήριξη τους στις εκλογές που πέρασαν. Όλοι τους θα’ χουν μια ιδιαίτερη θέση στα βάθη της καρδιάς μου, όσο καιρό αυτή θα χτυπάει. Όπως στη ζωή, έτσι και στην πολιτική, κάποτε έρχεται το πλήρωμα του χρόνου.

Μετά από παρουσία 25 χρόνων στην πολιτική και 20 χρόνια παίδευσης στην τοπική αυτοδιοίκηση δικαιούμαι, νομίζω, να καταθέσω κάποιες απόψεις εν είδη παραινέσεων στους νεότερους συναδέλφους, οι οποίοι αναλαμβάνουν τις τύχες του δήμου Κομοτηνής, αφού πρώτα, όμως, ευχαριστήσω δημόσια την οικογένειά μου που λόγω των δικών μου επιλογών στερήθηκε την οικογενειακή ευτυχία. Αϊσέ, Αχμέτ, Τανσού, σας στέρησα τόσα πολλά, αλλά μια από τις αγάπες μου ήταν και η πόλη μας και αξίζει αυτήν την προσφορά αγάπης.

 

Αγαπητοί φίλοι, το μεγάλο στοίχημα που καλείστε να κερδίσετε στη συγκεκριμένη θητεία σε αντίθεση με άλλες περιόδους είναι πρώτα η καθιέρωση της μεγαλύτερης μεταρρύθμισης από συστάσεως του νεότερου Ελληνικού κράτους, της καθιέρωσης του θεσμού του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και δεύτερον η επαναφορά της πιο σπουδαίας αρχής που ονειρευτήκαμε με τον αείμνηστο Γ.Παπαδριέλλη και προσπαθήσαμε με πάθος να υλοποιήσουμε και μάλιστα με αρκετή επιτυχία. ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΝΩΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ, ΙΣΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΙΣΟΤΙΜΑ. ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΣ, ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΙΡΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗΣ ΜΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΒΟΥΛΕΥΟΜΕΝΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ, ΔΗΜΟΤΕΣ ΜΕ ΑΛΛΗΛΟΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗ.
Επειδή τελευταία άρχισαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους άνθρωποι που το προσωπικό συμφέρον το κατατάσσουν πάνω και πέρα από όλα, καθώς και λογικές που έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση των Κομοτηναίων, θα πρέπει να κάνετε μία ιστορική αναδρομή και να ενστερνιστείτε τις παραπάνω αρχές.

Αποχωρώ τόσο από την τοπική αυτοδιοίκηση, όσο και από την ενεργό πολιτική, έχοντας την πεποίθηση ότι οι νεότεροι συνάδελφοι υπό την καθοδήγηση του νέου μας δημάρχου, Γ.ΠΕΤΡΙΔΗ, θα πετύχουν να κερδίσουν αυτό το στοίχημα, αλλά και ίσως πολύ περισσότερα. Εξάλλου, ο κοινωνικός στίβος και η κοινωνία των ενεργών πολιτών θα μας δώσει την ευκαιρία να συναντηθούμε όλοι εμείς που μοιραζόμαστε κοινές αξίες και ιδανικά, στάση ζωής και συμπεριφορές που κρίνουν και αναδεικνύουν την προσωπικότητα του καθενός.

Κλείνοντας, ευχαριστώ όλους εκείνους τους συναδέλφους, αλλά και τους απλούς πολίτες που μαζί ονειρευτήκαμε, μαζί δουλέψαμε, μαζί δημιουργήσαμε, αλλά και αρκετές φορές μαζί αποτύχαμε.

Σε τελική ανάλυση θα μας κρίνει όλους η ιστορία, φυσικά και εμένα τον ίδιο. Εγώ για τον εαυτό μου κρατώ το ΓΗΡΑΣΚΩ ΑΕΙ ΔΙΔΑΣΚΟΜΕΝΟΣ. Στους ΑΡΧΟΝΤΕΣ υπενθυμίζω τη ρήση του Ισοκράτη. “ΤΑΣ ΜΕΝ ΤΩΝ ΦΑΥΛΩΝ ΣΥΝΗΘΕΙΑΣ ΟΛΙΓΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΛΥΣΕ, ΤΑΣ ΔΕ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΑΙΩΝ ΦΙΛΙΑΣ ΟΥΔ’ ΑΝ Ο ΠΑΣ ΑΙΩΝ ΕΞΑΛΕΙΨΕΝ”.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.