Διαμαρτυρια ΠΑΜΕ στη ΔΕΗ Κομοτηνης

Μέλη του ΠΑΜΕ χθες το πρωί στις 8 διαμαρτυρήθηκαν στα γραφεία της ΔΕΗ της πόλης μας για την απόφαση της κυβέρνησης να ανατιμήσει τα τιμολόγια της ΔΕΗ κατά 13,7% το λιγότερο σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών.

Το μέλος του ΠΑΜΕ Ροδόπης Δημήτρης Ανθούσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ψεύδεται ισχυριζόμενη ότι η αύξηση γίνεται με κοινωνικά κριτήρια εφόσον θύματά της είναι ο εργαζόμενος λαός. «Οι αυξήσεις των τιμολογίων επιβάλλονται στις καταναλώσεις ρεύματος από 0-800 και κλιμακωτά μέχρι 2000 κιλοβατώρες. Αντίθετα για τις μεγάλες οικιακές καταναλώσεις από 3000 κιλοβατώρες δηλαδή και πάνω τα τιμολόγια μειώνονται» τόνισε ο κ. Ανθούσης καταγγέλλοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η «παραπέρα η παράδοση της παραγωγής – διανομής-μεταφοράς και εμπορίας της ηλεκτρικής ενέργειας στους επιχειρηματικούς ομίλους, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη μέγιστη κερδοφορία. Είναι δικό τους αίτημα η αύξηση της τιμής του ρεύματος».

 

Το μέλος του ΠΑΜΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι σκόπιμα δημιουργεί συγχύσεις για τον υπολογισμό του ύψους των αυξήσεων και ότι με διάφορα τεχνάσματα τις εμφανίζουν χαμηλότερες από αυτές που σχεδιάζουν να επιβάλλουν και για αυτό το λόγο κάλεσε τους εργαζόμενους να καταψηφίσουν τους συνδυασμούς του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας που στηρίζουν αυτές τις επιλογές και να δώσουν δύναμη στους συνδυασμούς της Λαϊκής Συσπείρωσης

«Το ΠΑΜΕ παλεύει και διεκδικεί. Ζητάμε να παρθούν πίσω οι αυξήσεις, να μειωθούν 30% τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου σε άνεργους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους. Ζητάμε από τους εργαζόμενους να μην κάνουν καμία εκχώρηση στο μονοπωλιακό κεφάλαιο στρατηγικών τομέων της οικονομίας, όπως ενέργεια, μεταφορές, τηλεπικοινωνίες, νερό, αλλά να αγωνισθούν για κατοχύρωση της ενέργειας, της μεταφοράς, της επικοινωνίας ως κοινωνικά αγαθά, σε αντίθεση με την εμπορευματοποίησή τους. Ζητάμε τέλος αποκλειστικά ενιαίοι κρατικοί φορείς στους τομείς στρατηγικής σημασίας, που ως λαϊκή περιουσία θα υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.