Στην Πολη o Γιωργος Πεταλωτης
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ο οποίος είναι από τους στενότερους συνεργάτες του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Κατά την διάρκεια της παραμονής του εδώ, θα επισκεφθεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο και θα έχει ανεπίσημες συναντήσεις με διάφορους παράγοντες.
Ο κ. Πεταλωτής έφθασε στην Πόλη οδικώς από την Θράκη όπου συμμετείχε σε διαβουλεύσεις με μέλη δημοτικών συμβουλίων της περιοχής και άκουσε από τους τοπικούς φορείς τα προβλήματα που τους απασχολούν.
Ο κ. Πεταλωτής σε δηλώσεις του σχετικά με τα οικονομικά, χαρακτήρισε «τολμηρό» το φορολογικό νομοσχέδιο που συζητείται και τόνισε ότι φέρνει στην Ελλάδα τη μεγαλύτερη φορολογική μεταρρύθμιση εδώ και δεκαετίες.
Υπογράμμισε δε ότι στόχος είναι ένα ριζικά διαφορετικό φορολογικό πλαίσιο, αντικειμενικό και δικαιότερο, με ποινές σε αυτούς που συστηματικά φοροδιαφεύγουν.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφερθείς ακόμη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος που συζητήθηκε στο υπουργικό συμβούλιο, τόνισε ότι δεν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό αλλά αντίθετα εξοικονομεί χρήματα για εκεί που χρειάζονται, θεσμοθετεί καινοτόμες περιβαλλοντικές και πολεοδομικές ρυθμίσεις, σε αντίθεση με την εισπρακτική λογική της προηγούμενης κυβέρνησης.
Πηγή: Απογευματινή Κωνσταντινούπολης
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
