Απεχει ο Κ. Μπαμπασιδης απο τις εκλογες της 4ης Οκτωβριου
Σε χθεσινή συνέντευξή του ο πολιτευτής της ΝΔ, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Κυριάκος Μπαμπασίδης δήλωσε πως δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, απόφαση που γνωστοποίησε και στην προχθεσινοβραδυνή του επικοινωνία με τον γραμματέα Λευτέρη Ζαγορίτη λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά ότι του είπε «Λευτέρη, είσαι ο πρώτος που με παίρνει να μιλήσουμε». Ερωτηθείς αν θα στηρίξει κάποιον άλλον υποψήφιο δήλωσε πως θα στηρίξει την παράταξή του κι ότι δεν του έχει ζητηθεί κάτι τέτοιο.
Ανέφερε πως αποτελεί δικαίωση για τον ίδιο η συμμετοχή του δυο φορές στο εθνικό ψηφοδέλτιο και τόνισε ότι βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα, σχολιάζοντας πως η πολιτική είναι μαραθώνιος αγώνας διαρκείας. Αναγνώρισε πως έκανε λάθη κάποια από τα οποία τα πλήρωσε πολιτικά, είπε δε πως διατηρώντας το πολιτικό του γραφείο – παρά το ότι δεν εξελέγη βουλευτής και δεν ήταν υπουργός – εξυπηρέτησε 20.000 συλλογικά ή ατομικά αιτήματα.
Ξεκίνησε την τοποθέτησή του εξάροντας την πολιτική διακυβέρνηση Καραμανλή αλλά οι παρελθοντικοί χρόνοι που χρησιμοποίησε στην πορεία της τοποθέτησής του μέχρι νʼ ανακοινώσει ότι δεν θα είναι υποψήφιος άφηναν να εννοηθεί πως ετοιμάζεται για μια αποχώρηση από την μάχη της 4ης Οκτωβρίου, σε προσωπικό επίπεδο, όπως και ότι δεν θα συμμετέχει στη μάχη αλλά θα παραμείνει στην αγώνα.
Η πικρία του από τη συμπεριφορά είτε άμεσα είτε υπόγεια – όπως άφησε να διαφανεί – στελεχών του κόμματος σε τοπικό επίπεδο ήταν έκδηλη, καθώς έκανε λόγο για πρωτοφανή περιστατικά σε βάρος του αλλά και για κέντρα που ανέλαβαν το έργο της κατασυκοφάντησής του.
Τα ψηφοδέλτια της ΝΔ ανακοινώνονται την Κυριακή, ο κ. Μπαμπασίδης είπε πως γνωρίζει της Ροδόπης όπως διαμορφώθηκε μετά την άρνησή του να συμμετάσχει αλλά δεν θέλησε νʼ αποκαλύψει κάτι.
•«Ο πρωθυπουργός μίλησε την γλώσσα της αλήθειας»
Με λόγο στήριξης για το έργο του Κ. Καραμανλή ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο κ. Μπαμπασίδης. «Το μεγάλο διακύβευμα των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου είναι η ανανέωση της λαϊκής εντολής και εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα στην υλοποίηση του μεταρρυθμιστικού της έργου με σχέδιο, με συνέπεια και προοπτική για τον τόπο. Η άμεση προσφυγή στο λαό είναι θέμα εθνικού συμφέροντος. Το έργο είναι ήδη μεγάλο και ο ελληνικός λαός το αντιλαμβάνεται αυτό. Οι μεταρρυθμίσεις αποδίδουν καρπούς, οι δεσμεύσεις υλοποιούνται και αναλαμβάνονται νέες, με στόχους την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, την διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και τη συνέχεια της δημοσιονομικής εξυγίανσης.
Κατεβλήθησαν μεγάλες προσπάθειες να εκριζωθεί η διαφθορά και η διαπλοκή, με τις επιπτώσεις τους στην κοινωνία μας. Όλα πλέον έρχονται στο φως και παίρνουν το δρόμο της Δικαιοσύνης. Η μάχη είναι μετωπική και συνεχίζεται. Από την αρχή της κυβερνητικής μας θητείας, θέσαμε, ως βασική προτεραιότητα και κορυφαία στρατηγική επιλογή, την ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας, την αναγέννηση της περιφέρειας και την οικονομική σύγκλιση. Δεν ισχυρίζομαι ότι όλα βρήκαν τη λύση τους, αλλά μπορούμε με υπερηφάνεια να ισχυριστούμε ότι μπήκαμε σε μία διαφορετική τροχιά. Η κυβέρνηση Καραμανλή με κοινωνική ευθύνη και συνεπής στις δεσμεύσεις της προς τους πολίτες, προώθησε όλες τις πολιτικές, που σταδιακά και μεθοδικά αλλάζουν την πορεία του τόπου. Στο χρονικό διάστημα που κυβερνήσαμε, πολλά έγιναν, μαγικές λύσεις όμως δεν υπάρχουν. Σαφώς και έγιναν λάθη» είπε εξηγώντας ότι αυτά στοίχισαν στην ΝΔ, αλλά με την παρατήρηση πως «μπροστά σʼ αυτήν την πρόκληση η κυβέρνηση πρέπει να πάρει και ήδη παίρνει μέτρα δύσκολα. Προκειμένου όμως να διασφαλιστεί η συνολική δυναμική της κυβέρνησης και να μην χαθεί το όραμα της μακροπρόθεσμης αποδοτικότητας αυτών των μέτρων ο πρωθυπουργός μίλησε την γλώσσα της αλήθειας και ζήτησε από τον ελληνικό λαό αναβαπτισμένη λαϊκή εντολή και ψήφο εμπιστοσύνης για να προχωρήσει πιο ισχυρός σε τομές και να λάβει όλα τα δύσκολα οικονομικά μέτρα που θα φέρουν μακρόπνοη ανάπτυξη στα πλαίσια ενός συνολικού σχεδίου διακυβέρνησης, με προοπτική να βγούμε από την οικονομική κρίση, και με γνώμονα το όφελος του πολίτη».
Χαρακτήρισε την απόφαση του πρωθυπουργού ως «μια πολιτική πράξη ευθύνης» και τόνισε πως «η κοινωνία απαιτεί πολιτικές λύσεων και όχι εντυπωσιασμού. Πολιτικές που διαμορφώνονται όχι ερήμην των πολιτών, αλλά μαζί με τους πολίτες. Η πρόκληση, λοιπόν, είναι η ικανοποίηση των υψηλών προσδοκιών των πολιτών με ρεαλιστικές πολιτικές ουσίας, με αλήθειες και όχι χαΐδεμα αυτιών, με προτάσεις και όχι ευχολόγια, με πολιτικές ευαισθησίας και ευελιξίας, συνέπειας και προσήλωσης στις προγραμματικές και προεκλογικές διακηρύξεις. Δεν πρέπει να μοιράσουμε ψεύτικες υποσχέσεις για να κερδίσουμε εφήμερες εντυπώσεις. Οφείλουμε να μην υποκύψουμε σε πειρασμούς πρόσκαιρης δημοτικότητας θυσιάζοντας το μέλλον της πατρίδας μας. Οφείλουμε να υπηρετούμε, με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, το συλλογικό, το κοινωνικό, το εθνικό συμφέρον. Να εξασφαλίσουμε τις προϋποθέσεις για μια καλύτερη επόμενη μέρα. Με αφετηρία λοιπόν τις εκλογές αυτές οφείλουμε όλοι να επιστρέψουμε με γρήγορα βήματα στην πολιτική. Στην ενασχόληση με τα πραγματικά προβλήματα του τόπου, την αναζήτηση πιθανών και εφικτών λύσεων και τέλος την εφαρμογή τους».
•Ενεργός πολίτης
Σʼ αυτό το σημείο ο κ. Μπαμπασίδης είπε ότι επικοινωνεί με τους πολίτες της Ροδόπης ως ένας ενεργός πολίτης του νομού κι έκανε μια περιεκτική αναφορά στην πολιτική του διαδρομή στο κυβερνών κόμμα, δείχνοντας ότι πρόκειται για έναν μικρό απολογισμό. «Τα τελευταία 25 χρόνια, από την πρώτη μέρα εγγραφής μου στην ΟΝΝΕΔ, συμμετέχω αδιαλείπτως σε κάθε αγώνα της παράταξης φυσικά με πρώτη προτεραιότητα την πρόοδο της χώρας και του τόπου μας και την ευημερία των πολιτών αλλά και την ανάδειξη της Ν.Δ. ως κορυφαίας πολιτικής δύναμης.
Η ενασχόλησή μου με την πολιτική ουδέποτε είχε αυτοσκοπό τα αξιώματα. Γιʼ αυτό και δεν ήταν λίγες οι φορές που αρνήθηκα να εξαργυρώσω την πολιτική μου προσπάθεια, τις ιδέες μου και τα πιστεύω μου μόνο και μόνο για να καταλάβω κάποιο πόστο. Αντίθετα πολιτεύτηκα με μοναδικό γνώμονα το όφελος των πολιτών, διατήρησα και στελέχωσα το πολιτικό μου γραφείο με δικά μου έξοδα και με την βοήθεια φίλων και υποστηρικτών μου, πολλές φορές δημιουργώντας ακόμα και πρόβλημα στον εαυτό μου και την οικογένειά μου, προκειμένου να είμαι χρήσιμος στους πολίτες και το νομό μας γενικότερα. Διότι αντιλαμβάνομαι την πολιτική, ως μέγιστη ευθύνη, όχι ως μέσο πλουτισμού και καλοπέρασης, όχι ως αξίωμα, αλλά ως προσφορά και υπηρεσία στο κοινωνικό σύνολο. Η πολιτική, μου έμαθε να σέβομαι την αντίθετη άποψη ακόμα και αν διαφωνώ και όχι να πνίγω τις απόψεις και τις προσπάθειες των υπολοίπων. Μου δίδαξε την μετριοπάθεια και την σύνθεση. Γιʼ αυτό και διατήρησα την προσωπικότητά μου ακέραιη και δεν μεταβλήθηκα σε αιμοβόρο και ανθρωποφάγο πολιτικό στέλεχος, που κατασπαράζει και φιμώνει τους αντιπάλους για να επιβιώσει πολιτικά ο ίδιος. Κυρίως δεν ταύτισα την οικονομική μου επιβίωση με την πολιτική γιατί και επάγγελμα έχω, και καλές σπουδές έκανα και την εργασία ποτέ δεν την φοβήθηκα» ήταν μια σαφής αιχμή για τους επαγγελματίες της πολιτικής της γαλάζιας παράταξης.
«Είτε ήμουν απλός Μακίτης, είτε ΔΑΠίτης, είτε πρόεδρος Ν.Ε. Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Ροδόπης, είτε μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ, είτε Γραμματέας της Κεντρικής της Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ, είτε δημοτικός σύμβουλος, είτε υποψήφιος ευρωβουλευτής, είτε υποψήφιος βουλευτής, είτε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, βρισκόμουν και βρίσκομαι πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα, με όπλα την πίστη στις αρχές της παράταξης, και την αίσθηση της ιδεολογικής της υπεροχής. Στην διαδρομή αυτή βίωσα πλήθος επιτυχιών όπως άλλωστε και αποτυχιών προσωπικών ή παραταξιακών. Έζησα σκληρές κομματικές αντιπαραθέσεις, κοινωνικές συγκρούσεις, εσωκομματικές διαμάχες, όλα αυτά όμως ενταγμένα σε ένα πλαίσιο κανόνων περίπου καθορισμένο, ανάλογα βέβαια με την εποχή που διαδραματίζονταν τα γεγονότα.
Η συμμετοχή μου στο εθνικό ψηφοδέλτιο του κυβερνώντος κόμματος το 2004 και το 2007, αποτελεί για μένα δικαίωση της αδιάκοπης προσφοράς μου και συνάμα μου προκαλεί αισθήματα ευθύνης και δέσμευσης για παραγωγή πολιτικού έργου και λόγου. Βεβαίως σε όλη αυτή την πορεία έκανα και λάθη που άλλα αντιλήφθηκα και προσπάθησα να διορθώσω και άλλα δεν αντιλήφθηκα και πλήρωσα πολιτικά. Άλλωστε βασικός στόχος όλων μας είναι να μαθαίνουμε από τα λάθη του παρελθόντος και να προχωράμε στην ουσία των προβλημάτων. Δήλωσα όμως σε όλους τους τόνους, ότι σέβομαι την ιστορία όλων, είτε στην παράταξη, είτε γενικότερα στον τόπο και προσπαθώ να συνθέσω όλες τις δυνάμεις. Αυτό το στίγμα ήθελα να δώσω ως βουλευτής Ροδόπης. Γιατί πίστευα και πιστεύω ότι η περιοχή μας δεν έχει την πολυτέλεια να θυσιάζει και να καίει στελέχη, η περιοχή μάς χρειάζεται όλους. Κανένας από μας πρέπει να καταλάβει ότι αποτελεί ένα πολύτιμο πετράδι σʼ αυτό που χτίζουμε όλοι μαζί».
•Επίκεντρο ο απλός Ροδοπίτης
Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μπαμπασίδης αναφέρθηκε σʼ ένα θέμα που όπως εξήγησε θεωρεί σημαντικό κι αφορά στην απάλειψη των διαχωρισμών των πολιτών ανάμεσα σε πλειονοτικούς και μειονοτικούς. «Η προσωπική μου πρόταση έθετε και θέτει στο επίκεντρο του πολιτικού ενδιαφέροντος τον απλό Ροδοπίτη, ανεξάρτητα από θρήσκευμα, καταγωγή, προέλευση και κοινωνική τάξη. Για μένα δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές. Δεν διαχωρίζω τους ανθρώπους σε κατηγορίες. Την πολιτική μου φιλοσοφία διέπει η υπευθυνότητα, η μετριοπάθεια, η σοβαρότητα, η αποτελεσματικότητα που είναι η ουσία της πολιτικής. Ποτέ δεν έκανα ούτε θα κάνω εμπόριο ελπίδας, κυρίως βλέποντας την νέα γενιά να στοιβάζεται στους διαδρόμους, περιμένοντας μάταια πολλές φορές για μία και μοναδική ευκαιρία που δικαιούμαστε όλοι. Οι πρωτοβουλίες που ήδη πήρα, αλλά και αυτές που θα ακολουθήσουν, θεμελιώνονται στην αγωνία για τον τόπο μας, που δεν δέχομαι να βλέπω ουραγό των εξελίξεων και τους ανθρώπους της περιοχής μου στο περιθώριο και την ανεργία.
Η πόρτα του γραφείου μου ήταν και θα παραμείνει ανοιχτή για όλους. Αυτό καταμαρτυρεί ο τεράστιος αριθμός πολιτών που απευθύνθηκαν σε εμένα προσωπικά ή στους συνεργάτες μου, ανεξάρτητα αν με ψήφισαν ή όχι, είτε ανήκουν στον πολιτικό μου φορέα είτε όχι, προκειμένου να ικανοποιήσουν αιτήματά τους. Αιτήματα διάφορα, άλλοτε δίκαια και άλλοτε υπερβολικά. Σήμερα με υπερηφάνεια μπορώ να πω στους πολίτες του νομού μας ότι χωρίς να είμαι υπουργός, χωρίς να είμαι καν βουλευτής κατάφερα με προσωπικές παρεμβάσεις, με προσωπικό κόπο και οικονομικό κόστος να αντιμετωπίσουμε ως πολιτικό γραφείο, χιλιάδες τέτοια συλλογικά και ατομικά αιτήματα, (έχουμε καταγράψει πάνω από είκοσι χιλιάδες) και να δώσουμε λύσεις στο μεγαλύτερο μέρος από αυτά, ενεργοποιώντας γνωριμίες, τακτικές, θεσμούς αλλά και πιέζοντας και διεκδικώντας, ή άλλες φορές να μιλήσουμε με όρους ειλικρίνειας και να ενημερώσουμε την αλήθεια στους πολίτες, όταν δεν μπορέσαμε να έχουμε αποτέλεσμα».
•Πρωτοφανή
περιστατικά
Σε αντιδιαστολή της προσφοράς του, όπως είπε, ο κ. Μπαμπασίδης ανέφερε πως εισέπραξε αντιδεοντολογική συμπεριφορά χωρίς να θέλει κι αυτή τη φορά να καταθέσει ονόματα και καταστάσεις. «Παρόλο όμως αυτή την προσφορά μου, τα τελευταία πέντε χρόνια, ως υποψήφιος βουλευτής στο νομό μας, συνέβησαν πραγματικά πρωτοφανή περιστατικά, εις βάρος μου και πέρα από κάθε κανόνα πολιτικής λογικής. Διάφορα κέντρα σε διατεταγμένη υπηρεσία, δημοσίως χωρίς αναστολές και ηθικούς φραγμούς, ανέλαβαν το έργο κατασυκοφάντησης και ακύρωσης κάθε πολιτικής μου πρωτοβουλίας και κίνησης. Ιδιαίτερη συμβολή στην μονοδιάστατη και μονοπρόσωπη στρατηγική πολιτικής στήριξης, είχε οπωσδήποτε και ένας ολόκληρος μηχανισμός από συμπολίτες και στελέχη μας, που τυφλωμένοι από εμπάθεια και μικροπολιτικές προσωπικές στρατηγικές, χωρίς δυνατότητες και ικανότητες, χωρίς μέλλον και πολιτικό ορίζοντα, χωρίς συναίσθηση του τι κάνουν και των επιπτώσεων των πρακτικών τους, έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο σε ένα πολιτικά στημένο παιχνίδι, όχι μόνο σε βάρος μου αλλά ουσιαστικά σε βάρος της ίδιας της παράταξης» περιέγραψε φανερά ενοχλημένος.
•Οργανωτική καθίζηση του κόμματος
στη Ροδόπη
Στη συνέχεια, απομακρυνόμενος από σενάρια για προσπάθεια διασπαστική είπε πως αυτό που «πρέπει να απασχολεί κάθε υπεύθυνο πολιτικό είναι τα προβλήματα της κοινωνίας όπου πολιτεύεται αλλά βεβαίως η ενότητα της παράταξής του».
Ανέφερε πως ο προβληματισμός του τον οδήγησε στο να στείλει επιστολή προς τα αρμόδια όργανα και τον πρόεδρο του κόμματος στην οποία συμπεριλαμβάνονταν όλες οι σκέψεις και απόψεις του για την προετοιμασία των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών πριν από τις ευρωεκλογές του Ιουνίου. «Επεσήμανα από τότε ότι εξαιτίας πολιτικών λαθών που έγιναν, σε συνδυασμό με τις ειδικές πολιτικές συνθήκες που επικρατούν στο νομό και με την οργανωτική καθίζηση του κόμματος, ελλοχεύει ο κίνδυνος εκλογικής αποτυχίας, που ίσως στερούσε το κόμμα από την κοινοβουλευτική έδρα που έχει στο νομό. Αυτό το ενδεχόμενο δεν επιθυμώ να συμβεί σε καμία περίπτωση. Θα είναι καταστροφικό για την περιοχή μας, την παράταξή μας αλλά και εμένα προσωπικά, καθώς τεχνηέντως, αδίκως και εις βάρος μου θα καλλιεργείτο από τα διάφορα κέντρα που προανέφερα, ότι εγώ είμαι ο αποκλειστικά υπεύθυνος της πόλωσης κυρίως μεταξύ των χριστιανών στελεχών και ψηφοφόρων και άρα και ο αποκλειστικός υπεύθυνος της αποτυχίας».
Επανέλαβε πως τον ενδιαφέρει η ενότητα της παράταξής του και δήλωσε πως δεν επιθυμεί «να προκληθεί καμία εκλογική ζημία στην παράταξή μας και στην ενότητα των στελεχών του νομού» γιʼ αυτό και αποφάσισε: «Ως πολιτική πράξη που με καθιστά πιο δυνατό πολιτικά και πιο σίγουρο για το μέλλον και για τις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν αποφάσισα να μην είμαι υποψήφιος βουλευτής στον νομό Ροδόπης στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου. Η απόφασή μου αυτή είναι προϊόν ώριμης πολιτικής σκέψης και υπεύθυνης πολιτικής στάσης με προοπτική το μέλλον. Δεν δείλιασα ποτέ στην ζωή μου. Είμαι φύσει αισιόδοξος και τολμηρός πολιτικός. Άλλωστε εγώ στα δύσκολα δοκιμάστηκα όσο κανένας άλλος στο νομό και πέτυχα. Εγώ τα δύσκολα τα πέρασα. Έχω επανειλημμένα δηλώσει ότι αρχή μου ήταν να μην λείπω ποτέ από πολιτικές αναμετρήσεις που έχουν στόχο την υπηρεσία του τόπου μου μέσα από την ανανέωση νοοτροπιών και προσώπων που μπορούν να ανεβάσουν τον πήχη της πολιτικής ψηλά. Ούτε η απόφασή μου αυτή είναι προϊόν συναλλαγής».
Δήλωσε πως θα συνεχίσει να πολιτεύεται με διάθεση προσφοράς και κάλεσε τους πολίτες σε μια νέα αρχή – ήταν και στελέχη του κόμματος παρόντα. «Να προχωρήσουμε όλοι μαζί σε μια γόνιμη ζύμωση, μέσα από τις συζητήσεις μας, μέσα από τις διαφωνίες μας, μέσα από την καθημερινή μας πράξη για να βελτιώσουμε τις συνθήκες της ζωής μας, σε τούτο εδώ τον τόπο, τον ιδιαίτερο τόπο».
Συνέχισε λέγοντας πως «πολιτική για μένα σημαίνει υπηρεσία στον πολίτη. Η πολιτική δεν είναι αγώνας ταχύτητος αλλά μαραθώνιος αγώνας διαρκείας» για να απαντήσει σε όσους πιθανόν υποθέσουν ότι αποχωρεί.
Δήλωσε τέλος πως δεν εφησυχάζει «θα δείξω τόλμη και αποφασιστικότητα να μην χαθεί η απόφασή μου την κρίσιμη στιγμή».
•Ερωτήσεις
Απαντώντας σε ερωτήσεις εξήγησε πως του ανακοινώθηκε από τον κ. Ζαγορίτη ότι θα είναι υποψήφιος και αρνήθηκε. Δεν θέλησε να φωτογραφήσει με περισσότερη ευκρίνεια τα πρόσωπα που τον πολέμησαν και τα κέντρα σε διατεταγμένη υπηρεσία, δημοσίως χωρίς αναστολές και ηθικούς φραγμούς που ανέλαβαν το έργο κατασυκοφάντησης και ακύρωσης κάθε πολιτικής του πρωτοβουλίας και κίνησης. «Τη δεύτερη φορά που ήμουν υποψήφιος οι υποστηριχτές μου εκβιαζόταν πολιτικά και οικονομικά. Έκανα διάφορα διαβήματα στο κόμμα γιατί υποστηριχτές μου δέχονταν επιθέσεις, για παράδειγμα, φορολογικές. Θέλω να προστατεύσω αυτούς τους ανθρώπους που με τίμησαν και δεν θέλω να τους αφήσω εκτεθειμένους». Επανάλαβε πως δεν αποδέχεται τον πολιτικό εκβιασμό χριστιανοί μουσουλμάνοι και σημείωσε πως δεν θέλει να τραυματίζεται η παράταξη. «Αγαπώ την παράταξη, θα την προστατεύσω και προστατεύω την ενότητά της λέγοντας αυτά που είπα και αποσιωπώντας χιλιάδες άλλα, φωτογραφίζοντας ενδεχομένως καταστάσεις που δεν μού αρέσουν».
Ανέφερε επίσης ότι η υποψηφιότητά του δεν είναι προϊόν συναλλαγής, ως προς τα όσα ελέχθησαν για υποψηφιότητα της συζύγου του Νίκης Γκοτσοπούλου στην Αχαΐα. «Άκουσα ότι κυκλοφορούν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Δεν ξέρω αν αυτοί οι άνθρωποι που τα λένε κάνουν καλό στην παράταξη ή στους ανθρώπους που στηρίζουν παίζοντας ένα ρόλο εχθρού της παράταξης».
Ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται για αποχώρηση αλλά για πολιτική πράξη και τόνισε πως δεν δείλιασε. «Το 2004 που ήμουν υποψήφιος δέχτηκα πάρα πολλά χτυπήματα να μην είμαι γιατί θα στερούσα από έναν υπουργό την περιοχή» είπε, με καθαρές αιχμές προς το περιβάλλον Στυλιανίδη. «Η συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο για να φέρουμε ψήφους δεν κάνει κακό σε κανέναν. Τα στατιστικά δείχνουν ότι η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο έφερε τη νίκη της ΝΔ στο νομό»Ο κ. Μπαμπασίδης εξήγησε πως η συμπεριφορά της ΝΟΔΕ δεν ήταν δίκαιη απέναντί του, αντίθετα στηρίζει καθαρά τον Ε. Στυλιανίδη. «Πριν από μερικές έδωσε μια συνέντευξη ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ο οποίος είπε για μένα το εξής διασπαστικό για την παράταξη «ο Μπαμπασίδης κατεβαίνει με δική του ευθύνη». Όλοι μαζί κατεβαίνουμε, το κόμμα με κατεβάζει.
Ευχήθηκε δε καλή επιτυχία στον Ε. Στυλιανίδη κι έθεσε κάποιους όρους του παιχνιδιού οι οποίοι είναι άδικοι».
Είπε πως κατάφερε να επιβιώσει μέχρι στιγμής πολιτικά παρά το όλο κλίμα. Σε ερώτηση για το αν ενδιαφέρεται για την τοπική αυτοδιοίκηση είπε πως δεν είναι της ώρας γιατί έχουν νʼ αντιμετωπίσουν τις πιο δύσκολες μεταπολιτευτικά εκλογές για τη ΝΔ.
Σχολίασε πως με τη συγκεκριμένη πολιτική του κίνηση ίσως ακουστεί περισσότερο στον κόσμο από ό,τι μέχρι σήμερα.
Μαρία Αμπατζή
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
