Προβολη και προωθηση των προιοντων της περιοχης

Επιχειρηματική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες στην Κομοτηνή, με συμμετοχή στελεχών επιχειρήσεων από το εξωτερικό, στα πλαίσια υλοποίησης του έργου «Προώθηση / Προβολή Προϊόντων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης», του Π.Ε.Π. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Στόχος της προβολής – προώθησης προϊόντων της Περιφέρειας είναι η προώθηση ενός περιφερειακού προτύπου ανάπτυξης, λαμβάνοντας υπόψη τις τοπικές ιδιαιτερότητες και εντάσσοντάς τις σε μια ευρύτερη περιφερειακή διάσταση.

Οι επαγγελματίες από την Ρουμανία, την Βουλγαρία και την Τουρκία συμμετείχαν χθες σε μια από τις συλλογικές δράσεις προβολής και προώθησης προϊόντων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Νωρίτερα, επισκέφθηκαν τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης προκειμένου να γνωρίσουν τους πιο δυναμικούς κλάδους της Περιφέρειας.

Οι κατηγορίες των προϊόντων που περιλαμβάνονται στο Επιχειρησιακό Σχέδιο, σύμφωνα με τη μεθοδολογία προσέγγισης, οι εξής:

•Ποτά

•Έτοιμο ένδυμα – υπόδηση

•Κλωστοϋφαντουργία

•Μάρμαρο – Δομικά Υλικά

•Προϊόντα χάρτου & συσκευασίας

•Προϊόντα αλουμινίου – σιδήρου

Η εν λόγω εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, με στόχο την προβολή και την προώθηση των προϊόντων που παράγονται στην Περιφέρεια.

«Σήμερα έχουμε προσκαλέσει επαγγελματίες από το εξωτερικό, από χώρες όπως η Ρουμανία, η Βουλγαρία και η Τουρκία. Η προβολή και προώθηση γίνεται με θεματικό τρόπο, δηλαδή σε έξι βασικούς τομείς, στους οποίους δραστηριοποιείται παραγωγικά το μεγαλύτερο μέρος των επιχειρηματιών που δρουν στην περιοχή. Στόχος μας είναι να καταδείξουμε ότι τα δικά μας προϊόντα έχουν στοιχεία υπεροχής, κυρίως, για τις περιοχές που βρίσκονται όμορα της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης», είπε ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Δημήτρης Σταμάτης, επισημαίνοντας ότι η όλη δραστηριοποίηση γίνεται και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, δηλαδή «στις πόλεις της Περιφέρειας αλλά και ταυτόχρονα με συμμετοχή στις εκθέσεις του εξωτερικού, όπως έγινε και πριν από λίγες ημέρες στην Αγία Πετρούπολη. Προσδοκούμε μέσα από αυτή την προβολή να καταδείξουμε κατ’ αρχήν την ύπαρξη σημαντικής και σοβαρής επιχειρηματικής δράσης και να αναδείξουμε επίσης την ποιότητα των τοπικών προϊόντων».

Να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια παίρνει πρωτοβουλίες προκειμένου να στηρίξει τους επιχειρηματίες να προβάλλουν τα προϊόντα τους, μέσα από την προβολή της επαγγελματικής τους δράσης. Μια από τις τέτοιου είδους δράσεις έγινε πριν από τρεις μήνες, όπου είχαν προσκληθεί εμπορικοί ακόλουθοι και πρεσβευτές από 32 χώρες, όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας. Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη, με σκοπό οι επιχειρηματίες να έρθουν σε επαφή με τους εμπορικούς ακολούθους «για να προωθήσουν τα προϊόντα τους και να αποκτήσουν επαφές».

Το εν λόγω Πρόγραμμα που υλοποιείται στα πλαίσια του Γ΄ ΚΠΣ θα συνεχιστεί, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του κ. Σταμάτη, παρόλο που υπάρχει οικονομική κρίση. «Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια της στήριξης των επαγγελματιών μας. Πιστεύω ότι η περιοχή θα πάει καλά. Βέβαια, είμαστε σε μια φάση παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, αλλά προσπαθούμε με τη σειρά μας να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο, ώστε αυτή η κρίση να έχει τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις στην περιοχή μας».

Τέλος, να σημειωθεί ότι στην Κομοτηνή θα πραγματοποιηθεί στις 26 Νοεμβρίου, στις 17:00 στο Ξενοδοχείο Ξενία, εκδήλωση προβολής για κλάδο των προϊόντων χάρτου και συσκευασίας.

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.