Σε νομοσχεδιο του Υπουργειου Παιδειας
Στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής συζητήθηκε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας «Δημιουργία Φορέα Διαχείρισης Ολοκληρωμένου Προγράμματος Δια Βίου Μάθησης, Ρύθμιση Θεμάτων Ιδιωτικής Εκπαίδευσης και Φορέων Εποπτείας ΥΠ.Ε.Π.Θ. και άλλες διατάξεις».
Εισηγήτρια εκ μέρους του ΠΑ.ΣΟ.Κ. του συγκεκριμένου νομοσχεδίου είναι η βουλευτής του νομού μας κ. Χρύσα Μανωλιά, η οποία σχολιάζοντας το υπό συζήτηση νομοσχέδιο αναφέρει τα εξής:
«Το νομοσχέδιο αναφέρεται σε έναν εξαιρετικά μεγάλο αριθμό θεμάτων από το χώρο της Εκπαίδευσης, όπως στον Οργανισμό Διαχείρισης του νέου Ολοκληρωμένου Προγράμματος της Δια Βίου Μάθησης, στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, στο Διεθνές Πανεπιστήμιο, στην Ακαδημία Αθηνών, στην Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, στα Ιδιωτικά Τεχνολογικά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια, στα Τοπικά Συμβούλια Νέων, στο Παρατηρητήριο Νεανικής Επιχειρηματικότητας, σε θέματα της Διοίκησης της Εκπαίδευσης, θέματα νηπιαγωγείων, θέματα προσωπικού για τον καθαρισμό σχολικών μονάδων κ.λ.π
Το 1/3 των άρθρων του νομοσχεδίου αποτελούν συμπληρώσεις, αντικαταστάσεις, διορθώσεις σε πρόσφατα ψηφισθέντες νόμους της κυβέρνησης της Ν.Δ., στους οποίους επανέρχεται επιφέροντας αλλαγές, καθώς δεν είχαν προβλεφθεί διάφορες πτυχές, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η εφαρμογή τους.
Ιδιαίτερες αντιδράσεις προκάλεσε το άρθρο 32 του νομοσχεδίου, με το οποίο αθετείται η δέσμευση του ίδιου του πρωθυπουργού να εφαρμοστεί από την επόμενη χρονιά η υποχρεωτική ετήσια προσχολική αγωγή στα δημόσια σχολεία, ακυρώνοντας με το νομοσχέδιο αυτό την ψηφισθείσα προ μηνών σχετική ρύθμιση.
Γενικά, και απ’ αυτό το νομοσχέδιο είναι εμφανής η αδυναμία της κυβέρνησης να φέρει μια επεξεργασμένη, υπεύθυνη και ολοκληρωμένη πολιτική πρόταση για το εκπαιδευτικό μας σύστημα, που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες της χώρας μας».
Το νομοσχέδιο μετά την ολοκλήρωση της συζήτησής του στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, έρχεται προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, την Τρίτη 22 Μαΐου 2007.
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
