9,3 εκατ. ευρω αποζημιωση για τις πλημμυρες στον Εβρο
Η πραγματικότητα έρχεται να ανατρέψει τα σενάρια και να δικαιώσει τον γ.γ. της περιφέρειας ΑΜ-Θ Μιχάλη Αγγελόπουλο ο οποίος συνέδεσε με επιτυχία το όνομά του με την περιοχή και παραμένει σ’ αυτήν, αξιοποιώντας την ευρωπαϊκή του εμπειρία. Ανακοίνωσε χθες το μεσημέρι σε δημοσιογράφους ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το ποσό τω 9,3 εκατ. ευρώ για κάλυψη μέρους δαπανών προκειμένου για την αντιμετώπιση συνεπειών από τις πλημμύρες που έπληξαν τον Έβρο το Μάρτιο του 2006.
Σήμερα το μεσημέρι στις 3.30 στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών ο υφυπουργός Χρήστος Φώλιας, ο γ.γ. της περιφέρειας Μιχάλης Αγγελόπουλος και ο γ.γ. του υπουργείου Κωστής Μουσουρούλης θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου γύρω από το Ταμείο Αλληλεγγύης, όπως ανακοίνωσε χθες το απόγευμα ο κ. Αγγελόπουλος μια ώρα αφότου πληροφορήθηκε την ευχάριστη είδηση. «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μόλις πριν μια ώρα πρότεινε τη χορήγηση αποζημίωσης στην Ελληνική Δημοκρατία της τάξης των 9,3 εκατ. ευρώ ως αποκατάσταση – συνεισφορά στις ζημιές του Έβρου. Είναι η πρώτη φορά που το Ταμείο Αλληλεγγύης, μετά από την ίδρυσή του, δικαιώνει την Ελληνική Δημοκρατία.
Η δουλειά μας αποδείχθηκε γιατί ήταν δουλειά με πίστη, έγινε με διακριτικό τρόπο και με γνώση των κοινοτικών μηχανισμών, σε απόλυτη συνεργασία και σύμπλευση με το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών».
Ο κ. Αγγελόπουλος θέλησε να μεταφέρει από την Κομοτηνή τις ευχαριστίες του στον κ. Φώλια και στον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη όπως και στους μελετητές που συνέταξαν με τη βοήθεια της περιφέρειας «μια άψογη αίτηση που κατάφερε να κάμψει το κριτήριο της επανάληψης που είναι απαγορευτικό για τη χορήγηση αποζημίωσης ή ποσού. Αυτό αποτελεί απόδειξη της κοινωνικής αλληλεγγύης που τα κράτη – μέλη πρέπει να επιδεικνύουν μεταξύ τους σε μια Ευρώπη των 27 που τίποτε δεν έχουν να χωρίσουν οι πολίτες της μιας χώρας από την άλλη. Επίσης, αποδεικνύεται ότι η περιφέρειά μας μπορεί να σταθεί σε υψηλό τεχνοκρατικό, άρα και πολιτικό επίπεδο» κατέληξε.
Μαρία Αμπατζή
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
